Večná čierna na 5 rôznych spôsobov! Inšpirujte sa pri jej nosení hviezdami

Patrí medzi najobľúbenejšie farby, hoci ju mnohí nadšenci módy a trendov zvyknú zatracovať. Čierna farba si to však rozhodne neszaslúži. A môže mať rôzne podoby.

30.05.2019 07:00
debata
Video

S voľbou módnych kúskov vo výraznej čiernej dokážu ženy vylepšiť drobné negatíva svojej figúry – je o nej známe, že zoštíhľuje a platí to najmä pri vypasovanejších strihoch či elastických materiáloch.

Čierna však funguje aj ako luxusný prvok. Svojou dramatickosťou totiž evokuje pompéznejšiu a slávnostnejšiu náladu. So správnymi čiernymi šatami dokážete vyraziť do spoločnosti po šiestej večer, ale pokojne v nich môžete stráviť aj pracovný deň.

Výber čiernej v šatníku sa môže viazať na klasické, alebo ležérnejšie nohavicové kostýmy. Mnoho žien siaha s obľubou po šatách so zvýrazneným driekom a kalichovou sukňou. Čierna totiž ešte zdôrazní optickú ilúziu ženskej postavy na spôsob Venuše. Dosiahnuť sa to však dá aj pri nohaviciach a voľbe blúzky s nadýchanými rukávmi – stačí sa pozrieť, ako túto dilemu vyriešila talianska herečka Monica Bellucci.

Okrem nej sme vybrali ďalšie štyri slávne dámy z Cannes. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Isabelle Huppert a akcenty červenej

Slávna herečka volila nohavicový kostým, ktorý dostal zvodnú podobu zapojením kusu, akým je transparentná košeľová blúzka. Tento dojem ešte herečka umocnila akcentmi červenej farby – na perách aj na sandálikoch fungovalo toto spojenie na jednotku. A 65-ročná Huppert vyzerala o dvadsať rokov mladšie.

Herečka Isabelle Huppert predstavila v Cannes... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Isabelle Huppert predstavila v Cannes novinku Frankie. Herečka Isabelle Huppert predstavila v Cannes novinku Frankie.

Monica Bellucci dáva dôraz na driek

Má ženské tvary a dobre to vie. Ak sa oblieka do čiernej, má to jasný zámer – figúre opticky pomôcť. Nezľakla sa ani nohavíc, ktoré prepojila s hodvábnou blúzkou s nadýchanými rukávmi. Driek vytvaroval zavinovací pruh látky omotaný okolo na spôsob akejsi šerpy. Monica Bellucci vyzerala zvodne a žensky.

Herečka Monica Bellucci predstavila v Cannes... Foto: Reuters, STEPHANE MAHE
Herečka Monica Bellucci predstavila v Cannes novinku The Best Years of a Life. Herečka Monica Bellucci predstavila v Cannes novinku The Best Years of a Life.

Virginie Efira a jej čierna romantika

Vďaka plavej farbe vlasov, nežným črtám a dievčatkovským výrazom pôsobí francúzska herečka trošku ako bábika. Aj preto sa jej voľbu čiernych šiat Prada s čipkovaným základom darí posunúť smerom k nehe a romantike. Hoci možno aj s troškou gotickej inšpirácie. Výsledok je však ukážkový a šaty fungujú ako model na bežný deň, ale pokojne aj ako večerný koktejlový kúsok.

Herečka Virginie Efira na fotostretnutí k filmu... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Virginie Efira na fotostretnutí k filmu Sibyl v Cannes. Herečka Virginie Efira na fotostretnutí k filmu Sibyl v Cannes.

Marina Fois kombinuje vzory

Čierna nemusí mať len monotónnu jednofarebnú podobu. Osvieženie v podobe vzorov, navyše kontrastne skombinovaných dokopy, prináša vo svojom outfite od Louis Vuitton herečka Marina Foix. Prúžky a drobný kosoštvorcový vzor funguje na jednotku – čierna je zjednocujúca, no vzor zase hravý a omladzujúci. Čo poviete?

Herečka Marina Fois na filmovom festivale v... Foto: Reuters, STEPHANE MAHE
Herečka Marina Fois na filmovom festivale v Cannes. Herečka Marina Fois na filmovom festivale v Cannes.

Nadine Labaki stavila na zvodnosť

Herečka, ktorá tento rok bola prezidentkou poroty sekcie Un Certaid Regard, si obliekla šaty bez ramienok s vrstvou sieťoviny na povrchu čierneho základu. Na pohľad jednoducho, no pritom zaujímavo riešený model s nadýchanou sukňou, ktorý tak trošku evokuje náladu 50-tych rokov, zvýraznil jej sexepíl.

Herečka a režisérka Nadine Labaki. Foto: Reuters, STEPHANE MAHE
Herečka a režisérka Nadine Labaki. Herečka a režisérka Nadine Labaki.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Cannes #ženy #ako sa obliecť #inšpirácia #čierna

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....