Keď robí pigment šarapatu na koži: Ako sa zbaviť nepekných škvŕn?

Pigmentové škvrny nie sú práve želanou ozdobou našej kože. Lenže, s vekom a tiež dlhoročným pôsobením životného prostredia, najmä solárnym žiarením, sa im skrátka nevyhneme.

02.06.2019 08:00
pigmentové škvrny Foto:
Pigmentové škvrny nevznikajú len na tvári...
debata

Jedna vec je prevencia, ktorá sa týka práve toho, ako zodpovedne sa správame k starostlivosti o našu pleť a chránime ju pred slnečným žiarením, ale napríklad aj pôsobením negatívnych vplyvov ako je cigaretový dym či znečistené prostredie. Ak sa však už škvrny objavili, je nutné nasadiť silnejšie zbrane.

Podľa odborníkov je jednou z variant starostlivosti o pigmentové škvrny zákrok na estetickej klinike. Pomocou pulzného svetla či lasera je možné zbaviť kožu začínajúcich, ale aj výraznejších pigmentových fľakov.

K podobnému zákroku sa môžete odhodlať až po dôkladnej komunikácii s kožným odborníkom. Pri pigmentových škvrnách je nutné najprv vylúčiť možnosť, že ide o kožnú deformáciu či prípadne kožnú léziu, ktorý by mohla viesť k problémom súvisiacim s rakovinou kože.

Na trhu sú však už aj kozmetické prípravky, ktorých pôsobenie sľubuje zmenšovanie či dokonca úplnú elimináciu pigmentových fľakov. Rozhodnúť sa musíte sama. Efektívne je určite konzultovať s odborníkom a následne si vybrať možnosť, ktorá je vám najpríjemnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #koza #odborník #pigment #laser #pigmentové škvrny

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...