S pílingom to nesmiete preháňať! Odborníci hovoria, koľkokrát stačí...

Jeden z najlepších spôsobov, ako rozjasniť pleť a zbaviť ju hlbších nečistôt sú rozličné exfoliačné techniky. Vo výbave väčšiny žien nechýba píling, čistiaca maska či exfoliačná pena alebo krém.

03.06.2019 07:00
Píling Foto:
Píling je podľa niektorých odborníkov hotovým zázrakom pre pleť, iné upozorňujú na jeho negatívne pôsobenie.
debata

Kozmetickí odborníci však upozorňujú, že posledné roky sa to s pílingami a exfoliáciou začalo trochu preháňať. A všetkého veľa škodí. Výsledkom je totiž, že pleť je podráždená, začervenaná, čelí suchému pocitu alebo pocitu napätia.

Ako je teda vlastne vhodné ošetrovať pokožku tváre s prípravkami ako sú pílingy či zlupovacie masky? Podľa britského magazínu Vogue, ktorý sa odvoláva na viacerých odborníkov, by sme mali začínať s frekvenciou raz týždenne.

Pri líčení a bežnom živote sa koža znečisťuje a bunky na vrchnej vrstve odumierajú rýchlejšie, aj preto sa mnoho fanúšičiek kozmetických procesov vrhá do exfoliácie pleti takmer každý deň. To je však pre pleť vysoko kontraproduktívne. Ako tvrdí britský módnik, maximálne trikrát týždenne by sme mali kožu čistiť hĺbkovejšie a pomocou prípravkov ako sú pílingy či iné exfolianty.

Zabúdať netreba podľa odborníkov aj na to, že niektoré zložky iných ošetrujúcich prípravkov v rámci dennej kozmetickej starostlivosti majú exfoliačné schopnosti samy osebe.

To je aj prípad retinolu, ktorý sa zvyčajne nachádza v anti-ageingových produktoch. Ak ich používate denne, určite by vám mala stačiť exfoliácia pokožky raz týždenne. Výsledkom potom bude žiarivá pleť, ktorá však zároveň nestráca rovnováhu.

Obnovujúci peeling na tvár Refining Facial...
Jemný peeling na suchú a citlivú pleť  Thalgo...
+2Detoxikačný ílový čistiaci krém URBAN SKIN 3 v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #odborník #pokožka #píling #podráždenie #exfoliácia

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...