Koniec plastov? Ale nie na nohách! 13 variácií na obuv, ktorá predĺži nohy

Televízna hviezda Kim Kardashian ich nosí so železnou pravidelnosťou. Konieckoncov, ich návrhárom je jej manžel Kanye West. Priehľadná obuv z PVC však boduje nielen u slávnej reality hviezdy.

14.05.2019 07:00
debata
Televízna hviezda Kim Kardashian v priehľadných... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Televízna hviezda Kim Kardashian v priehľadných nazúvacích sandálikoch. Televízna hviezda Kim Kardashian v priehľadných nazúvacích sandálikoch značky Yeezy, ktoré navrhuje jej manžel Kanye West.

Áno, je to jeden z horúcich trendov sezóny – obuv, ktorá je na nohách takmer neviditeľná. Jej veľkú časť totiž tvoria často priehľadné remienky z PVC alebo vinylu. Zdá sa vám to ako uletený nápad?

Možno na jednej strane trošku futuristický, možno extravagantný. Ale netreba zabúdať aj na to, že práve pri priehľadnej obuvi či topánkach na podpätku, kde je remienok len tenučkým takmer priehľadným prúžkom, dochádza k optickej ilúzii a ukážkovému predĺženiu chodidiel.

Nazúvacie sandále s vinylovými remienkami....
Dámske semišové sandále s vinylovým remienkom....
+12Dámske nazúvacie sandále na podpätku s...

Komu sa celkom priesvitná verzia nepozdáva, môže to skúsiť napríklad s lodičkami, kde sa priehľadný plast vkladá na strany topánky alebo napríklad do špičky a vytvára tak zaujímavú variáciu. Hitom leta budú zase nazúvacie šlapky, predovšetkým na podpätkoch, s ktorými budete určite bodovať.

Jedna z mála nevýhod plastovej obuvi je možno potenie v tomto materiáli. Aj preto odporúčame voliť kúsky, ktoré neuzatvoria celú nohu do „plastového obalu“. A prípadne k tomu pridajte tiež vhodné ošetrenie s púdrom a krémom proti poteniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #trend #Vinyl #priehľadná obuv #PVC

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...