Máte už po 50-ke a bojujete s vekom? Tipy od bežnej ženy, ktoré pomôžu

Pribúdajúci vek nie je pre ženské pokolenie vždy príjemná záležitosť. Roky sú však neodvratné a ide skôr o to, ako sa so cťou a dobre s ich príchodom vysporiadame.

13.05.2019 17:00
päťdesiatka, vek, žena, pôvab, zrelá žena,... Foto:
Pôvabná päťdesiatnička nie je nič výnimočné! A na vek by sme mali byť hrdí, aj v staršom veku.
debata (1)

Britský Daily Mail pri tejto príležitosti vyberá bežné ženy v zrelom veku, ktoré vyzerajú stále príťažlivo a zachovalo a pýta sa ich na rady zo skutočného života týkajúce sa starostlivosti o telo, vlasy, pokožku, ale aj myseľ.

Nedávno sa takto pre britský denník spovedala aj 59-ročná kaderníčka Diane Shirley, ktorá je matkou štyroch detí a ktorá vo svojom veku vyzerá skutočne príťažlivo a stále mladistvo. Otvorene však priznala, že už má za sebou menopauzu aj náročné obdobie výkyvov hormónov, keď ju bolievala hlava, opúchali jej nohy alebo keď sa jej výraznejšie zhoršil stav kože či vlasov a cítila sa unavene a nervózne.

Práve pre tento problém začala údajne s pravidelným popíjaním čajovej zmesi, ktorá je určená pre ženy v menopauze. Najväčším problémom Shirleyovej bola údajne nespavosť a problémy s trávením. Oboje pomohla výrazne utlmiť práve prírodná medicína. Samozrejme, nechýbala ani konzultácia s lekárom.

Čo sa týka starostlivosti o seba samu, kaderníčka priznala, že po päťdesiatke zaznamenala výraznejšie vysúšanie kože. Jej pokožka na tele bola drsná a pôsobila unavene. Osvedčil sa jej údajne prírodný kokosový olej, ktorý si aplikuje na celé telo a tvár dvakrát týždenne. Práve tak sa jej vraj pokožka dokonale premastí, zvláčni, je hydratovaná a omnoho jemnejšia.

V prípade vlasov zaznamenala s príchodom rokov postupné oslabovanie a rednutie. Aj preto bolo asi celkom prirodzené, že sa rozhodla vyskúšať doplnky výživy a vitamíny na podporu hustoty a rastu vlasov. Ako kaderníčka má prístup tiež k množstvu špecializovaných prípravkov, ktoré zohrali svoju úlohu. Otestovala ich zopár, kým našla ten správny. Už päť rokov však užíva pravidelnú kúru s vitamínmi, ktorú v rámci roka niekoľkokrát opakuje.

A aké sú vaše tipy na oddialenie pribúdajúcich rokov? Napíšte nám do debaty, s čím ošetrujete svoju pleť či kožu alebo vlasy vy? A aké máte triky napríklad na udržanie postavy?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #vek #žena #vitamíny #päťdesiatka #kokosový olej #zrelosť

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...