Už žiadna chémia! Čo tak depilácia s po domácky vyrobenou zmesou?

Kto by skúšal po domácky vyrobený vosk na depiláciu, keď máme dnes toľko možností v predajniach? Neverili by ste, ale nadšenkyne bio-štýlu a prípravkov bez chémie by do toho išli. Patríte ku nim?

06.05.2019 17:00
Depilátor alebo žiletka. Ako si vybrať? Foto:
Vyskúšať môžete pri depilácii aj prírodnú cestu.
debata

Ak áno, potom vás možno nezaskočí, že pri depilácii momentálne zažíva boom popularity po domácky vyrobená zmes, vďaka ktorej sa ženy zbavujú neželaných chĺpkov. Pripraviť si ju môžete doma aj vy. Recept zverejnil britský Daily Mail.

Na horúcej panvici roztopte jednu šálku kryštálového cukru, pridajte štvrť šálky vody a rovnaké množstvo šťavy z citróna. Všetko rozmiešajte a priveďte do bodu varu. Zmes by sa následne mala variť zhruba 5 až 7 minút, pričom následne ju môžete odstaviť a počkať, kým ju budete nanášať.

Pozor, aby ste kožu nespálili. Odporúča sa čakať približne 20 minút až polhodiny, kým zmes nanesiete na ochlpené miesta. Občas ju premiešajte. Následne je možné nanášať zmes na kožu, ideálne drevenou špachtličkou a keď zaschne, rýchlym pohybom ju strhnúť. Video, z ktorého cituje aj britský portál, ukazuje záber na kožu zbavenú chĺpkov.

Ak inklinujete k prírode a túžite sa vyhýbať chémii, javí sa táto zmes ako ideálne riešenie. Podobnú techniku používali už v starovekom Egypte a dodnes ju využívajú ženy v rozličných afrických krajinách.

Objavujú sa však aj upozornenia, že to nemusí byť také ideálne, ako sa spočiatku zdá. Nutná je správna konzistencia, aby dokázala zmes strhnúť z kože chĺpky. Môže sa však stať aj to, že si kožu poškodíte alebo si spôsobíte malé odreninky.

Takže si to s tým odmietaním chémie možno ešte rozmyslíte…

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #výroba #citrón #depilácia #cukor #vosk #zmes

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...