Nebojte sa kože ani v jarnom šatníku! Máme 12 trendových inšpirácií

Koža je jeden z najdiskutovanejších materiálov. Napriek tomu, že niektorí ju nosiť odmietajú, stále sa teší veľkej popularite.

03.05.2019 09:00
debata
Kožený materiál je veľkým hitom aj v jarných... Foto: archív značky
Kožený materiál je veľkým hitom aj v jarných kolekciách. Imidžový záber Kara. Kožený materiál je veľkým hitom aj v jarných kolekciách. Imidžový záber Kara.

Hoci tento materiál sa zvykne objavovať v kolekciách na jeseň a zimu, posledné trendy naznačujú, že ani teplejšie obdobie roka ju nemusíte odkladať do skrine. Skôr naopak. S koženými kúskami budete naozaj trendová a stávajú sa skvelým doplnkom každodenného stylingu – či už toho na deň, do práce alebo na voľný čas, alebo úpravy spoločenskejšej a noblesnejšej.

Inšpiráciu dizajnéri najčastejšie čerpajú z využívania kožených materiálov na divokom západe – aj preto sa obľube tešia najnovšie rozmanité semišové košele, kožené nohavice, šortky alebo sukne. Zabudnúť, samozrejme, nesmieme na bundičky či kabátiky. Inšpiráciu na kožené kúsky si pozrite v našej galérii.

Kožené šaty Mango, predávajú sa za 149 eur.
Motorkárska kožená bunda Pinko, predáva sa za...
+9Kožené sako s peplumom Kara z kolekcie Ivana...

Dobrá rada nad zlato – ako kožu čistiť a ošetrovať?

Každý druh kože si vyžaduje rôznu starostlivosť. Pri hladkej (lícovej) koži je možné znečistenie zotrieť vlhkou handričkou namočenou v mydlovom roztoku. Koža však nesmie presiaknuť vodou, lebo sa znehodnotí. Následne ju ošetrite jemným krémom najlepšie s obsahom včelieho vosku. Pri znečistení velúrovej kože ju jemne prekefujte všetkými smermi mäkkou kefkou.

Silno znečistené miesta (okolo zipsov, na rúčkach, atď.) je možné vyčistiť pregumovaním gumou na kožu. Takúto kožu však nikdy nekrémujte! Samotné čistenie kože zaberie iba niekoľko minút, napriek tomu nezabúdajte na priebežné ošetrovanie kože impregnačnými prípravkami, čím predídete jej znečisteniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #JAR #koza #trend #odevy #inšpirácia

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...