Avokádo, jojoba či mandľa! Pre pokožku skvelí pomocníci, skúste to s nimi

Obsah prírodných zložiek v kozmetike je pre pokožku veľmi dôležitý. Mnohé z nich dokážu na ňu pôsobiť skutočne blahodárne - chrániť ju, zlepšovať jej kvalitu či dodať jej pôvab.

24.04.2019 09:30
avokádo, avokádový olej, kozmetika Foto:
Vďaka vysokej penetračnej schopnosti sa avokádový olej označuje aj ako potrava pre kožu.
debata

Najčastejším problémom, ktorému čelí ľudská koža je dehydratácia. K tej dochádza dokonca aj v prípadoch, keď sa koža mastí alebo v prípade pokožky tváre má skloň k zápalom či tvorbe akné. Vždy záleží na poradenstve odborníka, ktorý by mal kožu správne diagnostikovať a odhadnúť správnu voľbu produktov na jej ošetrenie.

Pri suchej či dehydrovanej koži môžu nepochybne pomôcť najmä prípravky s obsahom dôležitých a ošetrujúcich olejov. Patrí k nim napríklad aj olej z avokáda, ktorý má skvelé protizápalové účinky a kožu hydratuje či dokonca ju čiastočne chráni pred UV žiarením. Kedysi ho prirovnávali k lanolínu, ktorý dokáže preniknúť hlboko do pokožky a tak ju nielen hydratovať, ale byť aj vstupnou bránou pre iné dôležité látky.

Spevňujúci telový mandľový olej L´Occitane...
Vyživujúca hydratačná maska s výťažkom z...
+5Vyživujúce telové mlieko s mandľovým olejom...

Táto vlastnosť sa ďalšími výskumami potvrdila a je dodnes na avokádovom oleji vysoko cenená. Vďaka vysokej penetračnej schopnosti a obsahu vitamínov A, D a E je označovaný často aj ako potrava pre kožu, ktorá ho absorbuje naozaj hlboko. Výsledkom je koža hydratovaná a vyživená.

Skvelým pomocníkom pre kožu je však aj olej mandľový. Ten je bohatý na obsah vitamínov a minerálov, obsahuje napríklad vitamíny A, E, F či napríklad vápnik, draslík alebo horčík. Aj mandľový olej má regeneračné a protizápalové účinky, používa sa na upokojenie pokožky a skvelo účinkuje pri starostlivosti o suchú a citlivú pokožku. Vďaka obsahu vitamínu A a jeho antibakteriálnym zložkám dokáže zmierniť akné. Vďaka obsahu vitamínu E zas dokáže bojovať s príznakmi starnutia pokožky či jej spálenia.

Do tretice je výbornou súčasťou starostlivosti o pokožku aj jojobový olej. Aj on má mnoho prívlastkov, pričom jeden z nich znie priam honosne – tekuté zlato! Patrí k najcennejším prírodným olejom a je vhodný na akýkoľvek typ pokožky. Udržiava jej prirodzenú vlhkosť a pri pravidelným používaním pôsobí blahodárne najmä na suchú a citlivú kožu, ktorá zvykne byť aj podráždená. Zvyšuje jej odolnosť a stimuluje regenračný proces. Aj v tomto prípade platí, že má prirodzený ochranný UV-filter 3 až 4 a účinkuje pozitívne aj v starostlivosti o aknóznu kožu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #kozmetika #pleť #tvár #avokádo #oleje #mandľa #jojoba

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...