Zbavte sa chĺpkov na hornej pere. Toto je 6 metód na výber

Ochlpenie na tvári je pre väčšinu žien stále tabu téma. Spravme s tým raz a navždy koniec a prehovorme o najčastejších metódach, ako chĺpky čo najúčinnejšie odstrániť.

24.04.2019 14:30
tvár, ústa, pery, balzam Foto:
Predovšetkým tmavovlasé ženy často trápia chĺpky nad hornou perou.
debata

Vytrhávanie

Vytrhávanie jemných chĺpkov v okolí úst (horná pera a brada) je bolestivá, ale efektívna stratégia, ako sa ich zbaviť. Ak volíte pinzetu, odporúča sa chĺpky odstraňovať po sprchovaní (póry sa vďaka teplej vode rozšíria) a v popoludňajších hodinách (nervové zakončenia vrstvy kože sú menej citlivé).

Holenie

Veľkou výhodou holenia je, že táto metóda je jednoduchá, rýchla a bezbolestná. Avšak ak si raz chĺpky na týchto chúlostivých miestach oholíte, je zaručené, že porastú znova (a väčšinou aj veľmi rýchlo). Ak sa teda nechcete dostať do začarovaného kruhu a neustáleho holenia, zvoľte si radšej inú metódu odstraňovania chĺpkov.

Vosk

Čo funguje v intímnej oblasti, musí aj na hornej pere? Správne, nepríjemné chĺpky môže odstrániť aj pomocou horúceho či studeného vosku. Zájdite radšej do kozmetického štúdia, ak však máte vosk na domáce použitie, buďte opatrná a skontrolujte teplotu tekutiny, aby ste zabránili popáleninám. Po odstránení korienkov máte pokoj až na štyri týždne. Avšak pozor, ďalšie ošetrenie je možné, až keď chĺpky dorastú do dĺžky 3–4 milimetre.

Laser

Dobré a predovšetkým dlhodobé výsledky poskytuje laserová metóda. Často je však potrebných niekoľko sedení, ak nechceme, aby chĺpky ešte niekedy narástli. Okrem toho môžu byť vďaka tejto metóde odstránené len tmavo pigmentované chĺpky.

Bielenie

Predovšetkým tmavovlasé ženy často trápia chĺpky nad hornou perou. Ak sa vás to týka, môžete sa spriateliť s metódou odstraňovania, ale tiež chĺpky nechať vybieliť. Výhodou je žiadna bolesť, žiadne ťahanie, žiadne strnisko. Nevýhodou však je, že tie chĺpky sú stále tu a chemické zložky v na trhu dostupných bieliacich krémoch môžu podráždiť pokožku.

Depilačné krémy

Depilačné krémy môžu byť riešením pre tých, ktorí chcú mať pokoj na dlho, ale zároveň majú strach z bolesti. Krémy jednoducho rozpúšťajú chĺpky, stačí ich zotrieť z pokožky. Ale pozor, pred použitím si urobte test, aby ste vylúčili alergiu a nedostali vyrážku alebo vás neprekvapilo nepríjemné začervenanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #ochlpenie #začervenanie #depilácia #horná pera

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...