Ženskosť, neha aj zvodnosť: Ľuptáková ukázala novú kolekciu pre odvážne!

Prezentovať svoje kolekcie dvakrát ročne v klasickom sezónnom cykle nie je jednoduchá záležitosť. Dizajnérke Michaele Ľuptákovej slúži ku cti už samotný fakt, že sa o to snaží.

12.04.2019 14:44
debata
Modelka a aktuálna Miss Slovensko Dominika... Foto: MILAN MARSALKA
Modelka a aktuálna Miss Slovensko Dominika Grecová počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej. Modelka a aktuálna Miss Slovensko Dominika Grecová počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej.

Pred pár dňami sa v rámci akcie Eurovea Fashion Forward predstavila s kolekciou na sezónu Jar a Leto 2019 a ponúkla trošku iný pohľad na vlastnú tvorbu – najmä na tú jej časť, s ktorou si ju spája verejnosť ako návrhárku odevov pre Adelu Vinczeovú, Zuzanu Fialovú či Kristínu Tormovú.

Na akcii Eurovea Fashion Forward nechýbala ani...
Moderátorka Jasmina Alagič (vľavo) a riaditeľka...
+36Na prehliadku Michaely Ľuptákovej sa prišli...

Poznávacím znakom Ľuptákovej ženskej tvorby boli doposiaľ najmä sošné tvary, zvýraznené ženské krivky, opticky tvarované siluety, pre ktoré sa jej šaty tešili obľube medzi ženami rozmanitých kriviek. Tentoraz však – zrejme aj pod vplyvom návratu z výletu na Srí Lanke – nahradili puzdrové šaty rozličných dĺžok s tvarovanými bokmi a zvýraznenými ramenami predovšetkým vzdušné a ľahké modely s exotickým nádychom, ktoré žili priamo s pohybom modeliek na móle.

Ľuptáková sa vrhla predovšetkým na hodvábne materiály, ktoré sa ocitli v podobe tunikových či akoby kaftanových šiat, okolo nôh modelkám plávali asymetricky strihané sukne a lemy šiat. Inde zase za nimi v nežnom pohybe viali pelerínové rukávy.

Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019... Foto: MILAN MARSALKA
Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej. Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej.

Práve v týchto modeloch sa skrývala aj najväčšia sila celej kolekcie – už počas fitingu sa podarilo vybrať pre ne (väčšinou) správne modelky a „wow“ efekt fungoval – či už išlo o missku Grecovú v šatách v odtieni červenej burgundskej, rovnakú modelku v záverečnej limetkovej verzii letných šiat s dlhou vlečkou alebo niektoré účastníčky finále Miss Slovensko v hodvábnych modeloch až po zem. Zaujali napríklad čierne večerné šaty s bočným rozparkom či azúrovo modrý model šiat s dlhými rukávmi a klasickým výstrihom vo tvaru V.

Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019... Foto: MILAN MARSALKA
Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej. Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej.

Pôvab materiálu bol však v niektorých prípadoch aj jeho najväčšou nevýhodou. Ľahučký a nežný hodváb (predovšetkým vo svetlých a telových tónoch) totiž odhalí každý záhyb kože, každý prečnievajúci kúsok tela a tak sa vlastne snaha autorky, ktorá už roky oblieka ženy všetkých kriviek, akoby vychýlila z cesty uspokojiť práve zákazníčku, ktorá si nie je na sto percent istá tým, že vyzerá ako modelka.

Kolekcii, samozrejme, nechýbali ani signifikantné znaky, aké dizajnérka zvykne používať. Či už je reč o práci s jednou výraznou farbou, alebo kombinovanie dvojice či tria odtieňov v duchu color-blockingu. Objavili sa trblietavé dezény, nechýbal ani jej obľúbený neoprén či elastické úplety.

Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019... Foto: MILAN MARSALKA
Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej. Modelka počas prehliadky kolekcie Jar/Leto 2019 od Michaely Ľuptákovej.

Podobne ako pri kolekcii 100, s ktorou sa Ľuptáková prezentovala minulý rok začiatkom zimy a snažila sa v nej osláviť 100 rokov od vzniku Československa, aj v tomto prípade by neuškodilo, ak by finálnej podobe kolekcie predchádzal ešte akýsi dramaturgický zásah. Pár kúskov bolo akoby do počtu, na samotných modelkách nefungovali. Drobné detaily precíznosti spracovania by bolo možné ešte dotiahnuť.

V celku je však nový počin Michaely Ľuptákovej príťažlivou variáciou na jarnú (a najmä letnú módu) a pre mňa osobne aj zaujímavým posunom od už spomenutej kolekcie 100. Zostáva len dúfať, že autorka nájde dostatok žien, ktorým nechýba odvaha a sebavedomie si podobné kúsky obliecť. Pretože, kým doposiaľ Ľuptáková svojimi šatami mnohým ženám trošku sebavedomia pridávala, teraz budú musieť predviesť to vlastné.

VIDEO: Pozrite si aj Ľuptákovej predchádzajúcu kolekciu 100

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Telo #trend #kolekcia #krivky #hodváb #Michaela Ľuptáková #jar-leto 2019

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....