Šortky, ktoré ovládli svet módnych maniakov! Trúfnete si na ne?

Nie je to ani zďaleka trend pre každého. Ale ak ste fanúšičkou módy, ktorá si udržala štíhlu postavu a najmä nôžky, jeho vyskúšanie by ste asi nemali obchádzať.

05.04.2019 07:00
debata
zväčšiť Ako sa dajú nosiť cyklistické šortky? Toto sú... Foto: archív značiek
Ako sa dajú nosiť cyklistické šortky? Toto sú variácie od jednotlivých značiek - zľava: H&M, Mango a Zara. Ako sa dajú nosiť cyklistické šortky? Toto sú variácie od jednotlivých značiek - zľava: H&M, Mango a Zara.

Reč je o cyklistických šortkách, ktoré sa objavili v dámskej garderóbe najprv v módnych metropolách u firiem ako Chanel, Prada či Jacquemus a našli si miesto aj v kolekciách masových odevných značiek.

Hoci cielia skôr na mladšiu generáciu, ktorú zasiahol ošiaľ športovej módy v luxusnom vyhotovení, mnohí štylisti komunikovali podobný trend aj ako niečo, čo sa dá nosiť na večernú akciu, párty vo vychytenom klube či dokonca červený koberec.

Tých kobercov je v slovenských končinách menej, ale rozhodne sa nemusíte obávať inšpirovať ženami ako je Kim Kardashian, Emily Ratajkowski či sestry Hadidové. Všetky už slávny trend cyklistických šortiek vyskúšali.

Na prehliadke Prada ich zase predvádzala už minulý rok krásna Kaia Gerber a v uliciach ich bolo možné vidieť v spojení s denimovými bundičkami v oversized verzii či predĺženými košeľami alebo elastickými topmi.

Trio variácií, ako sa dajú takéto kúsky nosiť, si môžete pozrieť vyššie. Vyhráva spojenie práve s uvoľnenou denimovou bundou, ale mnohé módne nadšenkyne odporúčajú aj spájanie podobných kúskov s elegantným sakom či prípadne sakom v oversized verzii a s maskulínnejším vyznením.

zväčšiť Cyklistické šortky preslávila najmä Kim... Foto: SITA/AP, koláž: Zdeno Gáfrik
Trendy Jar/Leto 2019, 18 trendov, sezóna, móda, cyklistika Cyklistické šortky preslávila najmä Kim Kardashian, ale v letnej sezóne sa preniesli aj do masovejšej ponuky značiek. Nenosia sa len elastické, úzke šortky inšpirované športovou estetikou majú aj podoby z bavlnených či saténových materiálov s vysokým leskom. Odporúčanie - majte nohy ako paličky!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #móda #trend #šortky

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...