Túžite po bielych zuboch? Stavte na tieto druhy ovocia!

Chcete sa lacno dopracovať k bielym zubom? Toto sú tri prírodné alternatívy, ktoré pomôžu vybieliť zuby a veľa nestoja.

04.04.2019 11:00
rúž, jahoda Foto:
Jahody nie sú len zmyselným, ale aj praktickým ovocím.
debata

Jahody

Jahody nie sú len zmyselným, ale aj praktickým ovocím. S ich pomocou rýchlo a ľahko odstránite zafarbenie zubov. Ovocná kyselina obsiahnutá v jahodách má totiž zosvetľujúci účinok. Môžete si dokonca namiešať svoju vlastnú zubnú pastu. Potrebujete len misku, trochu prášku do pečiva a pár jahôd. Všetko v miske poriadne zmiešajte, kým nezískate pastu. Hotovú zmes rozotrite prstami na zuby a následne ústa opláchnite vodou.

Zelené jablko

Všimli ste si niekedy, že v reklamách na zubnú pastu herci vždy zahryznú do zeleného jablka? Zelené jablko totiž obsahuje veľa kyseliny, čo znamená, že má úžasný bieliaci účinok. Ak do kyslého jablka zahryznete po tom, ako ste si dopriali šálku kávy, čaj alebo pohár červeného vína, so zafarbením sa môžete rozlúčiť.

Citróny

Citróny sú skutočnými prírodnými skrášľovačmi. Pomáhajú nielen pri nečistej pleti, ale vďaka ovocným kyselinám, ktoré obsahujú, bojujú aj proti sfarbeniu. Vypláchnite si ústa polievkovou lyžicou čerstvo pretlačenej citrónovej šťavy a zbavíte sa fľakov od čaju, kávy, cigariet či červeného vína. Tiež môžete citrónovú šťavu zmiešať s trochou soli a vyčistiť si s takouto pastou zuby. Tie si následne poriadne opláchnite, aby vám na nich neostali žiadne zvyšky. Všetky tieto metódy sú síce čisto prírodné produkty, napriek tomu sa neodporúča často ich používať, pretože kyseliny môžu napadnúť sklovinu a vziať zubom ochranný plášť, ktorý potrebujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jahody #sklovina #biele zuby #zelené jablko #ovocné kyseliny

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...