Vymeňte bavlnený vankúš za hodvábny! Prečo sa to oplatí?

Hodváb je jednoducho perfektným materiálom pre citlivú pokožku tváre a tiež vlasy.

03.04.2019 15:00
Po večeri hop na vankúšik? Výsledkom budú... Foto:
Hladký chladný hodváb je jednoducho príjemný na dotyk.
debata

Navyše má antibakteriálny účinok, ale nemožno ho prať na šesťdesiatke. Avšak vzhľadom na charakter materiálu to ani nie je potrebné.

Tri dobré dôvody, prečo sa na ňom oplatí spávať:

Dobrý pre vlasy
Hodváb nepripravuje vlasy o vlhkosť do takej miery, ako je toho schopná bavlna alebo syntetické látky. Jeho hladká štruktúra tiež zabraňuje tomu, aby sa vlasy počas spánku zauzlili a zamotali. Vaše vlasy sa vám poďakujú, že ste investovali do takéhoto vankúša…

Udržiava vlhkosť pokožky
Ako sme už uviedli vyššie, vlhkosť ostáva tam, kde má byť – v pokožke. Zakaždým, keď sa vyspíte na bavlnenej obliečke, spozorujete rozdiel. Hladký a antibakteriálny účinok hodvábu tiež zabezpečuje lepší vzhľad pokožky. Hodvábne vankúše sú tým pravým pomocníkom proti starnutiu. Vďačia za to prírodnému hodvábnemu proteínu v materiáli. Nejde o žiaden zázračný prostriedok – ale vrásky a vyrážky majú nižšie šance ako v prípade bavlnených vankúšov.

Pohodlnosť nadovšetko
Hladký chladný hodváb je príjemný aj na dotyk. V prípade, že spávate na bruchu, o vankúš si opierate v noci celú tvár. Obzvlášť v lete je tento materiál bezkonkurenčný. Ak si chcete zaobstarať hodvábny vankúš, dbajte na to, aby išlo o pravý hodváb, často sa totiž k hodvábu pridávajú syntetické vlákna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #akné #spánok #hodváb #vrásky #vankúš #bavlna

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...