Zázračná kyselina pre našu pleť? Bez hydratácie to skrátka nejde

Nie je žiadna novinka, že vekom sa pokožka mení a táto zmena neteší väčšinu z nás. Dôvodom je ochabovanie kože, strácanie jej pevnosti, ale aj jasu, prehlbovanie vrások.

27.03.2019 07:00
S hydratáciou pokožky by sme mali začať už v... Foto:
S hydratáciou pokožky by sme nemali otáľať.
debata

Samozrejme, zastaviť starnutiu úplne nie je možné – dokonca ani so službami tých najlepších chirurgov sveta, jedno je však isté – správne vyživenú pokožka má tendenciu podstúpiť jednotlivé zmeny pomalšie a zároveň sa odmeňovať zdravším, pevnejším a jasnejším vzhľadom.

Najčastejším dôvodom, prečo pleť vekom mení svoju podobu je znižovanie kyseliny hyalurónovej, látke, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele a zaisťuje jeho hydratáciu. Aj preto sa mnoho kozmetických odborníkov už roky snaží nájsť ideálnu podobu spracovania a použitia prírodných podôb kyseliny v pleťovej kozmetike.

Najmä v posledných rokoch zažila kyselina hyalurónová doslova renesanciu v prípade pleťovej starostlivosti a jej zapojenie do tvorby a zloženia produktov, ktoré majú pokožku hydratovať. Niekde sa spája s výživnými a protivráskovými zložkami, často ju nájdete aj v koncentrova­nejších formách v podobe rozličných sér či dokonca na konkrétny počet dní ušitých starostlivostí.

Protivráskové sérum na redukciu kožných vád s...
Vysoko koncentrované sérum obsahujúce kyselinu...
+4Sedemdenná vyplňujúca kúra v ampuliach...

Je celkom pochopiteľné, že kyselinu nájdete najmä v hydratačných prípravkoch, keďže jej účinky na tento atribút pokožky (hydratáciu) sú najvýraznejšie. Určite sa však nebojte hľadať produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej ani vtedy, ak napríklad vaša pokožka trpí akné či má mastnejší film.

Hydratácia je základ pre pleť akéhokoľvek typu – nutné je akurát odhadnúť, ako budú jednotlivé prípravky reagovať na potreby pokožky a zároveň ich napĺňať bez následných kontraindikácií.

My sme vybrali sedem produktov, ktoré sú dostupné na slovenskom, ale aj zahraničnom trhu. Pozrite si ich v galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #krása #starostlivosť #pleť #hydratácia #kyselina hyalurónová #peptid

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...