Mastné, jemné, kučeravé... Ako často si umývať vlasy?

Počuli ste už o tom, že vlasy by ste si nemali umývať príliš často - inak riskujete, že budú mastné a lámavé?

28.03.2019 11:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Každý typ vlasov si vyžaduje inú starostlivosť.
debata

Platí toto pravidlo „čím menej, tým lepšie“ v prípade vlasov vždy? Každý vlas a zároveň aj pokožka hlavy sú predsa iné, skutočne to platí pre všetky typy vlasov? A čo presne znamená „menej“? Ak si vlasy umývate príliš často, riskujete suchosť ako aj rozštiepené končeky. Ale kto si vlasy umýva príliš nečasto, tiež nerobí dobre: Póry na pokožke hlavy sa môžu upchať, čo môže spôsobiť zápal.

Mastné vlasy

Ak máte mastné vlasy, odborníci odporúčajú umývať si ich každý druhý deň. Čím viac sa budete proti mastným vlasom pokúšať bojovať, tým viac oleja bude vaša vlasová pokožka produkovať. Je to logické: Pretože keď vlasová pokožka vyschne, snaží sa vyrovnať stratenú vlhkosť. Určite si vlasy neumývajte častejšie ako štyrikrát týždenne. Ak to nedokážete, používajte suchý šampón.

Kučeravé vlasy

Každé dva až päť dní, pričom treba rozlišovať medzi kučerami. Malé kučery potrebujú veľa vlhkosti a starostlivosti a mali by sa umývať každých päť dní, zatiaľ čo vlnité vlasy pokojne „znesú“, ak ich umyjeme každý druhý deň.

Poškodené vlasy

Pokojne ich umývajte raz za tri dni. Žehlenie, fénovanie farbenie a iné aktivity, ktoré vlasy zaťažujú a vysušujú, spôsobujú, že pôsobia matne a sú polámané. Používajte jemný, výživný šampón a kondicionér.

Jemné a riedke vlasy

Každý druhý deň. Keďže jemné vlasy majú tendenciu rýchlo sa mastiť na končekoch, určite vás to pokúša umývať ich každý deň. Každopádne, tento interval sa snažte oddialiť, pretože, ako už bolo spomenuté, časté umývanie vlasov spôsobuje rýchle mastenie. Umývajte si vlasy každý druhý deň jemným šampónom, ktorý pridáva objem a medzitým používajte suchý šampón.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #kondicionér #kučery #suchý šampón

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...