Módny dom Louis Vuitton stiahne modely, ktoré boli poctou Jacksonovi

Firma sa k tomuto kroku rozhodla po odvysielaní dokumentu Leaving Neverland (Odchod z Neverlandu), v ktorom dvaja Jacksonovi niekdajší blízki priatelia otvorene porozprávali o tom, že ich kráľ popu ako deti dlhé roky sexuálne zneužíval.

16.03.2019 07:57
Michael Jackson Foto: ,
Michael Jackson v roku 1997 počas koncertu vo Viedni.
debata

Kolekciu pánskej módy, v ktorej sa Jackson objavil napríklad v podobe potlačí na tričkách, predstavil Louis Vuitton počas januárového týždňa módy v Paríži. Modely mali doraziť do obchodov v júni, hovorca módneho domu ale teraz uviedol, že odevné kúsky odkazujúce na Jacksona sa predávať nebudú.

„Som si vedomý toho, že vo svetle toho dokumentu vzbudila prehliadka emotívne reakcie. Úplne odsudzujem akúkoľvek formu zneužívania detí, násilie a porušovanie akýchkoľvek ľudských práv,“ uviedol vo vyhlásení autor kolekcie, návrhár Virgil Abloh. Jeho cieľom vraj bolo ukázať Jacksona ako popkultúrnu ikonu a zdôraznil, že v čase práce na návrhoch o chystanom dokumente nič nevedel.

Dvojdielny dokument Leaving Neverland režiséra Dana Reeda uviedla televízna stanica HBO tento mesiac. Niekdajší Jacksonovi priatelia Wade Robson a James Safechuck v ňom sugestívne rozprávajú o svojom blízkom vzťahu so spevákom a podrobne opisujú, ako ich ako deti roky zneužíval. Snímka vzbudila pobúrené reakcie, množstvo Jacksonových fanúšikov ale speváka obhajuje a tvrdí, že obaja muži teraz účelovo klamú; pri jednom z procesov počas Jacksonovho života vypovedali v jeho prospech. Televíznu stanicu už zažalovali správcovia pozostalosti po popovej hviezde.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jackson #Louis Vuitton

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...