Začervenané miesta na pokožke? V čom je problém?

Priveľa kozmetických produktov ale aj alergia, akou ste doposiaľ netrpeli. To všetko môže na tvári spôsobiť červené fľaky.

13.03.2019 14:30
žena, pokožka, problém Foto:
Začervenané fľaky na koži? Čo s tým?
debata

Zle zvolená kozmetika

Menej je viac – aj týmto heslom by sme sa mali pri výbere kozmetiky riadiť. Najmä vtedy, ak pokožka začína na akúkoľvek kozmetiku reagovať podráždením. Ak stále skúšate nové masky, meníte peelingy, kombinujete krémy so sérami, na pokožku môže byť takejto „záťaže“ už priveľa a dá vám jasnú odpoveď – začervenanie signalizuje, že potrebuje pauzu a oddych. O podráždenie sa môže postarať aj priveľa alkoholu v produktoch či nová zložka v kréme. Ak koža reaguje na novú kozmetiku začervenaním, je to jasné znamenie, že pre vás nie je tou správnou voľbou.

Jarné slnko

Slnečné lúče sú síce príjemným pohladením po dlhej zime, ale nie na každú pokožku. Ak patríte k ľuďom s priveľmi svetlou kožou, už aj pri prvých slnečných dňoch treba byť opatrná s siahnuť po UV ochrane pleti. Inak sa veľmi rýchlo napríklad na nose objaví začervenanie, prípadne sa nos začne šúpať.

Stres a nepohoda

Červené fľaky na tvári môžu súvisieť aj so psychikou. Stres sa môže práve červenými fľakmi prejavovať aj na tvári, v oblasti dekoltu či na krku. Problém sa dokonca môže stupňovať a to vtedy, ak k stresu pridáme ešte celkovú psychickú nepohodu.

Alergie

Doposiaľ ste žiaden takýto problém nemali? To ešte neznamená, že alergia sa nemôže prihlásiť o slovo zo dňa na deň. Aj alergia na potraviny či na niektorú zo zložiek vášho krému sa môže prejaviť práve začervenaním na pokožke. Dôležité je, aby ste sa alergénu vyhýbali. Ak však problémy pretrvávajú, je nutné navštíviť odborníka, aby zistil, čo konkrétne spôsobuje problémy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #pokožka #fľak #suchá koža

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...