Ideálne tóny na viečka podľa farby vašich očí? Skúste to takto

Nájsť tú správnu farbu pri líčení očí nie je vždy ľahké. A ženy majú často tendenciu spoliehať sa roky len na jednu osvedčenú. Možností je však viac. Odpichnúť by ste sa mali od farby vašich očí.

08.03.2019 07:00
debata
Očná paletka dvanástich tieňov Naked Reloaded...
Očná paletka tieňov Café Bôhneur Eye Palette od...
+2Očná paletka štyroch tieňov Phyto 4 Ombres od...

Zelené oči

Prvý dojem takéhoto pohľadu je jas. Aj preto nemusíte oči umocňovať svetlejšími tónmi, skvelo so zelenou fungujú tóny hnedej, ideálne s metalickými odleskami. Na denné nosenie sa hodia svetlohnedé tóny, prípadne telové a béžové tóny. V prípade dramatickejšieho líčenia môžete skúsiť napríklad fialovú.

Modré oči

Pri modrých očiach by ste mali pracovať s jemnejšími a svetlejšími tónmi, dobré je siahnuť po teplých farbách v odtieňoch medenej, oranžovej, funguje však aj korálová alebo odtieň šampanského. Všetky tieto očné tiene môžete skúsiť aj s metalickou textúrou. Pohľad rozjasní a dodá mu intenzitu. Pri modrých očiach sa nemusíte báť očnej linky, ale oko nerámujte po celom obvode.

Sivé oči

Tento odtieň sa občas mýli s modrou. Skutočne sivá farba očí však vynikne, ak siahnete po farbách v podobnej palete. Nemusíte sa obávať dymového líčenia, sivých a strieborných tónov, prípadne aj kobaltovej alebo kovovej farbe. Zaujímavý podklad môžu vytvoriť modré tóny, ale pozor, aby ste s nimi nevytvorili príliš „vodnatý“ pohľad.

Hnedé oči

Má ich až 50 percent populácie, ale výhodou je, že skvelo fungujú s mnohými farebnými odtieňmi. Odborníci odporúčajú lososovú alebo bronzové a zlatisté tón, ktoré ich skutočne podčiarkne. Na dramatickejšiu príležitosť môžete skúsiť pridať aj čiernu, ktorú však treba rozpracovať na viečkach a zjemniť ju v kombinácii s inými tónmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #oči #viečka #tiene

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...