Keď sa koža na tvári mastí, pomôže... áno, aj olej! 5 tipov, ktoré fungujú

Rozšírené póry, nečistoty v nich, na pocit mastná pokožka a častý vznik nepekných vyrážok. Deje sa to aj vašej pokožke?

06.03.2019 09:00
Mastná pleť potrebuje ľahký krém, make-up a... Foto:
Pokožka so sklonom k akné či upchávaniu pórov môže byť ošetrená aj olejmi.
debata

V takom prípade je to nepochybne znak toho, že vaša pokožka trpí problémom a nedostatkom. Nie je to síce pravidlo aplikovateľné v sto percentách prípadov, ale zaujímavé je, že ak sa koža prehnane mastí a vznikajú na nej vyrážky, jedným z najčastejších dôvodov je nedostatok či nesprávna hydratácia.

Koža svojím zvýšeným mastnením akoby dávala najavo, že potrebuje hydratovať a vyživiť zvnútra. Správne ošetrenie je často otázkou systému hľadania, odborného poradenstva a testovania rozličných výrobkov. Niekedy nájdete riešenie za pár týždňov, niekedy to však môže byť aj otázka niekoľkých rokov. Skrátka kvalita pleti je rôznorodá.

Určite sa však vyhnite dvom veciam – nepoužívajte prípravky, ktoré sú určené na mladú pokožku a zvyčajne s ich pomocou riešia problémy s akné alebo pórmi tínedžeri. Koža od istého veku si už pýta jemnejšiu a ošetrujúcu starostlivosť. Platí tiež, že by ste nemali kožu čistiť pomocou silných exfoliačných prípravkov, či už sú to silné pílingy a tiež ju neutierať do drsných a suchých uterákov.

Podráždená pokožka so sklonom k akné je citlivá aj na tie najmenšie zásahy, pričom sa vysušuje a trpí veľmi ľahko. Napríklad aj viacdenným umývaním. Samozrejme, kožu treba umývať, ale malo by to byť veľmi jemné.

Čisté rastlinné extrakty v Lotus Face Treatment...
Ľahký a pritom výživný a ošetrujúci Miracle...
+2Olej Daily Reviving Concentrate od Kiehl´s...

Zaujímavosťou je, že na mastnú kožu s výraznými pórmi a so sklonmi k akné často pomôže používanie olejov. Áno, znie to paradoxne, ale práve kvalitné pleťové oleje dokážu pokožku dôkladne hydratovať a zároveň udržujú hydratáciu hĺbkovo. Na trhu sú tiež výrobky, ktoré sú koncipované práve na aknóznu pokožku, okrem vzácnych ošetrujúcich olejov obsahujú napríklad výťažky z čajovníkového oleja alebo kyselinu salicylovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #akné #olej #pokožka #ošetrenie #póry #nečistota

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...