Z blond na tmavý odtieň? Hviezdy sa zmeny neboja, ale čo výsledok

Je to zvláštna vec, ale vo chvíli, keď si ženy začnú odfarbovať svoje vlasy na svetlý blond odtieň, máloktorá sa už vráti k tmavej farbe. V čom to je?

27.02.2019 11:00
debata
zväčšiť Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize... Foto: Reuters, koláž: Pravda
Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize Theron so zmenenou farbou vlasov. Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize Theron so zmenenou farbou vlasov.

Dôvodom je možno strach, možno neistota zo vzhľadu, ktorý by odrazu mohol kompletne zmeniť ich vnímanie. Je potvrdené, že muži, ale aj ženy, teda okolie celkovo reagujú na blondínky viac. Vnímajú ich výraznejšie a blond vlasy nesú so sebou často aj množstvo podprahových emócií. Pozitívnych aj negatívnych.

Prečo sa teda vlastne báť zmeny? Nuž, možno je to vec zvyku – možno je to práve fakt výhody, ktorý nechce opustiť. Veď nejedna plavovlasá žena má skúsenosť s tým, ako ju obletuje viac mužov, alebo napríklad, že dokáže ukecať párik policajtov pri prekročení rýchlosti.

Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize... Foto: SITA/AP, koláž: Pravda
Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize Theron ako blondínky na archívnych záberoch. Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Charlize Theron ako blondínky na archívnych záberoch.

Dôvod však môže byť aj omnoho prozaickejší. Tmavšie farby vo vlasoch totiž opticky zmenia výraz tváre a stáva sa, že opticky pridávajú aj nejaký ten rok navyše. Platí to najmä pri starších ročníkoch a pri dámach so svetlou pleťou, kde odrazu dochádza k výraznému kontrastu dvoch farieb.

Počas nedávneho oscarového galavečera prekvapila zmenou farby vlasov slávna herečka Charlize Theron, iba dva týždne predtým rovnako prekvapivý moment prichystala svetu austrálska blondínka Cate Blanchett. Na cenách BAFTA sa objavila s hnedým tónom vo vlasoch.

Obe dámy potvrdili, že zmeny sa báť netreba. Stále vyzerajú príťažlivo, stále majú svoju charizmu. Samozrejme, objavili sa aj kritické hlasy, že táto zmena im nesvedčí. Vy si môžete zahlasovať v ankete, čo si o tom myslíte. Alebo rovno zavolať kaderníčke a nechať ju namiešať pôvabný orieškový odtieň…

VIDEO: Pozrite si, ako vyzeral oscarový galavečer a móda hviezd
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Cate Blanchett #zmena #Charlize Theron #farba #blond #farbenie #hnedá

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...