Oscarový ošiaľ očami štylistov: Toto všetko zažívajú, aby 'vyrobili' hviezdy!

Poprední štylisti sú pred odovzdávaním filmových Oscarov najväčšími hviezdami, aj keď o ich prítomnosti svedčí len dokonalý vzhľad celebrít kráčajúcich po červenom koberci.

26.02.2019 17:00
debata
Herečka Gwyneth Paltrow v roku 2012 v kreácii... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
84th Academy Awards Herečka Gwyneth Paltrow v roku 2012 v kreácii Tom Ford. Herečka Gwyneth Paltrow v roku 2012 v kreácii Tom Ford.

Denník The Sun niektorých z nich oslovil ešte pred samotným nedeľňajším ceremoniálom a nechal ich poodhaliť rúško tajomstva nad zmätkami, drámami a trikmi, vďaka ktorým vyzerajú herečky počas najdôležitejšieho večera Hollywoodu ako filmové hviezdy.

Elizabeth Saltzman, ktorá na tento veľký večer obliekala v minulosti herečky zvučných mien ako Gwyneth Paltrow a Uma Thurman, povedala: „Dosť často ich musíme doslova zašiť do šiat, alebo odstrihnúť vlečku, pretože si ju niekde pristúpili. Ale vždy sa to dá nejako napraviť a svet nič nepozná.“

Herečka Emma Stone stavila na kreácii Louis...
Herečka Gemma Chan v šatách Valentino Haute...
+83Herečka Michelle Yeoh v róbe Elie Saab Haute...

„Keď sa niečo pokazí, nech už je to čokoľvek, musíme to opraviť. Keď vizážistke spadne červený rúž na svetloružové šaty, máme kvôli tomu jačať? To nepomôže. Proste schytíme detský púder a snažíme sa s ním tak dlho, kým to neprestane byť vidieť. Veci sa stávajú a bez ohľadu na to, ako veľmi je to stresujúce, nikdy to pred klientkami nedám na sebe poznať, pretože potom by to bolo ešte desaťkrát horšie. Som tu preto, aby všetko klaplo,“ dodala.

Pri tohtoročnom, 91. ročníku odovzdávania cien Americkej filmovej akadémie, sa odhaduje celková cena všetkých odevov a štylistických úprav v prepočte na 1,6 miliardy korún.

Ale peniaze nie sú všetko – ako v roku 2013 dokázala róba od Diora, ktorú si obliekla Jennifer Lawrence. S hodnotou takmer 4 milióny dolárov, ktorú pri šatách uvádza viacero módnych portálov, sa jednalo o najdrahšie šaty v dejinách Oscarov – ale neboli navrhnuté tak, aby sa v nich dalo ísť do schodov, takže o ne Lawrence zakopla, keď si išla prevziať svoju sošku za najlepší ženský herecký výkon.

zväčšiť Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Oscar - kultové momenty - Jennifer Lawrence - pád Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá si šla pre sošku Oscara za výkon vo filme Silver Lining Playbook. Potkla sa na masívnej sukni svojich šiat Dior za 4 milióny dolárov.

Medzi ďalšie nezabudnuteľné módne lapsusy sa zapísala Gwyneth Paltrow, ktorá v roku 2002 dorazila v priehľadnom tope bez podprsenky, alebo Blanca Blanco, ktorej šaty rozstrihnuté až k pásu v roku 2017 odhalili fotografom viac, ako chcela.

Nie je preto nijako prekvapujúce, že hladina stresu herečiek pred veľkým večerom stúpa do nebies a občas im ako správnym divám povolia nervy. Kate Young, ktorá bola v minulom roku zvolená za najvplyvnejšiu štylistku Hollywoodu a medzi jej klientky patrí napríklad Rachel Weisz a Margot Robbie, si spomenula na jeden z podobných prípadov.

Herečka Brie Larson zvýraznila svoje nové vlasy...
Herečka Glenn Close predviedla dámam v zrelom...
+9Herečka Laura Harrier volila veľmi príťažlivý...

„Bývalá klientka kopla krajčírku, ktorá jej špendlila dolný lem šiat – len preto, že mala pocit, že si to môže dovoliť. Prerušila som s ňou spoluprácu,“ povedala bez toho prezradila meno príslušnej.

Young, ktorá začala kariéru ako asistentka šéfredaktorky časopisu Vogue Anny Wintourovej, pokladá za kľúčovú súčasť špičkového oblečenia na Oscaroch dobrú spodnú bielizeň. „Rada používam spodnú bielizeň, aby som vybudovala správnu podobu tela – napríklad vypchávky bokov, kvalitné podprsenky, tvarovacie body a ramenné vypchávky,“ vysvetlila.

Nominovaná herečka Rachel Weisz v kreácii... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Nominovaná herečka Rachel Weisz v kreácii Givenchy Haute Couture. Nominovaná herečka Rachel Weisz v kreácii Givenchy Haute Couture. Oblieka ju štylistka Kate Young.

Elizabeth Stewart už ako štylistka pripravovala hviezdy na 18 oscarových ceremóniálov – vrátane bielych šiat od Toma Forda, do ktorých sa v roku 2012 obliekla Gwyneth Paltrow, a ktoré sa zapísali do histórie ako jedny z najlepších v dejinách udeľovaní cien.

Plánovanie šiat na veľkú udalosť podľa jej slov začína celé mesiace vopred. „Všetko je to veľmi chaotické, a preto sa snažím byť baštou organizovanosti a pokoja uprostred toho všetkého,“ povedala. „Príprava je nesmierne dôležitá, musíme všetko správne naplánovať vrátane doplnkov, krajčírky, a to často pod veľmi veľkým časovým tlakom. Ale musí to klapnúť.“

Šaty od Armani Privé, ktoré si v roku 2007... Foto: SITA/AP, Kevork Djansezian
Šaty od Armani Privé, ktoré si v roku 2007 obliekla na Oscarov herečka Cate Blanchett, vážili údajne 18 kilogramov. Šaty od Armani Privé, ktoré si v roku 2007 obliekla na Oscarov herečka Cate Blanchett, vážili údajne 18 kilogramov.

Stewart obliekala tiež Cate Blanchettovú v roku 2007 do šiat z kovovej sieťoviny od Armaniho, ktoré boli oveľa ťažšie, než si štylistka uvedomila. „Deň po Oscaroch mala Cate kožu úplne červenú. Šaty sme potom zvážili a mali 18 kíl! Ale keď ste ju videli, ako ich má na sebe, rozhodne by ste to nepoznali,“ dodala na margo modelu, ktorý sa tiež radí medzi najdrajšie kreácie histórie oscarových večerov. Šaty z dielne Armani Privé totiž zdobili kryštály Swarovski a ich hodnotu vyčíslili na 200-tisíc dolárov.

Pozrite si video o móde z oscarového galavečera

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #krása #Cate Blanchett #príprava #móda #Jennifer Lawrence #štylista #Oscar #Armani Privé #Kate Young #klientka

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...