S Lagerfeldom sa v Miláne lúčila značka Fendi, dojatá dedička aj sestry Hadidové

Talianska luxusná módna značka Fendi sa vo štvrtok na milánskom týždni módy rozlúčila so svojím dvorným návrhárom Karlom Lagerfeldom predstavením jeho poslednej autorskej kolekcie, napísala agentúra Reuters.

22.02.2019 11:23
Topmodelky (zľava) Bella Hadid a Gigi Hadid... Foto: ,
Topmodelky (zľava) Bella Hadid a Gigi Hadid počas prehliadky značky Fendi, poslednej autorskej kolekcie zosnulého dizajnéra Karla Lagerfelda.
debata

Lagerfeld zomrel v utorok vo veku 85 rokov, preslávil sa prácou pre francúzsky módny dom Chanel, ale aj taliansky módny dom Fendi. Pre túto značku so sídlom v Ríme začal pracovať v roku 1965 a neskôr sa k nemu pridala (v rámci tvorby pánskej kolekcie) aj Silvia Venturini Fendi, ktorá je potomkom zakladateľov spoločnosti.

Modelka počas prehliadky Fendi v Miláne -...
Modelka počas prehliadky Fendi v Miláne -...
+7Modelka počas prehliadky Fendi v Miláne -...

„Puto Karla Lagerfelda a Fendi je tým najdlhším milostným príbehom sveta módy,“ napísala Venturini Fendi v poznámkach k prehliadke. „Keď sme si len pár dní pred šou telefonovali, myslel iba na bohatosť a krásu kolekcie. To verne vypovedá o jeho povahe,“ dodala.

Lagerfeldovej kolekcii na jeseň a zimu 2019 dominuje neutrálna paleta béžových, hnedých, tehlovo červených a tmavo šedých odevov, medzi ktorými sa tu a tam objaví zelená, oranžová a žltá.

Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky Fendi v... Foto: Reuters, ALESSANDRO GAROFALO
Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky Fendi v Miláne, prezentácie poslednej autorskej kolekcie zosnulého dizajnéra Karla Lagerfelda. Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky Fendi v Miláne, prezentácie poslednej autorskej kolekcie zosnulého dizajnéra Karla Lagerfelda.

V poslednej Lagerfeldovej kolekcii pre Fendi predstavenej vo štvrtok v Miláne sa objavili dvojradové saká a kabáty, niektoré úzkeho strihu a s kožušinovým lemovaním. Košele so špicatými goliermi a priehľadnými rukávmi modelky predstavili v kombinácii s nohavicami so skladmi a asymetrickými, priehľadnými sukňami. Topy zo saténu a organzy aj overaly mali Lagerfeldov monogram, ktorý vznikol ešte v 80-tych rokov. Doplnky pozostávali z kožušinových ušianok, nechýbala ani variant ikonickej kabelky Baguette s veľkou sponou.

Dizajnér Karl Lagerfeld na videozábere... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Dizajnér Karl Lagerfeld na videozábere prehliadky značky Fendi v Miláne. Dizajnér Karl Lagerfeld na videozábere prehliadky značky Fendi v Miláne.

Prehliadku uzavrela sesterská dvojica modeliek Gigi a Bella Hadidové, po nich na mólo vyšla publikum pozdraviť zjavne dojatá Venturini Fendi. Nakoniec bolo premietnuté krátke video, v ktorom Lagerfeld popisoval svoj prvý deň vo Fendi, kam prvýkrát vstúpil pred viac ako päťdesiatimi rokmi.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #koniec #Miláno #rozlúčka #Karl Lagerfeld #Fendi #Gigi Hadid #Bella Hadid

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...