Verešová sa skláňa pred dizajnérmi: Pochopila som, aká ťažká je ich práca!

Meno modelky Andrey Verešovej má stále cveng na oboch stranách česko-slovenskej hranice. Má množstvo obdivovateľov, určite aj pár kritikov, ale najmä vždy dokáže zaujať. Pozornosť pútala aj uplynulý víkend.

20.02.2019 07:00
debata
Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany... Foto: Peter Frolo
Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany Pištejovej. Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany Pištejovej.

Na akcii v pražskom Obecnom dome, na Česko-Slovenskom plese, sa dvojnásobná mama objavila vo veľkolepej večernej róbe a opäť zaujala práve tam, kde jej to najviac ide. Pred objektívmi. Akonáhle vstúpila do priestorov foyer, fotoaparáty začali cvakať ako divé. Prečo ju Česi tak žerú?

Modelka Andrea Verešová v kreácii od Jany...
Andrea Verešová prišla aj s manželom Danielom...
+11Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany...

„Povedala by som, že to je asi rovnaké. Keď prídem na Slovensko, počúvam asi ešte viac obdivných slov a odkazov. Som rada, že Česi sa vedia takto prejaviť, ale zase musím priznať, že to, že som Slovenka, je tu aj trošku na príťaž. Ale už ma nejako prijali a za tých dvadsať rokov, čo som tu, som sa etablovala,“ zhodnotila pre Pravdu Verešová, ktorú obliekla na akciu Jana Pištejová.

So slovenskou dizajnérkou ju spája dlhoročné kamarátstvo aj spolupráca. „Je to skvelá baba,“ skonštatovala s úsmevom Verešová. Dôvod, prečo tak často oblieka práve jej kreácie, však podľa Verešovej súvisí aj s tým, ako sa pozerá na ženskú módu. „Vie vystihnúť krásu, originalitu každej ženy. Každé jej šaty sú výnimočné v niečom inom. Buď tam má krásnu potlač nejakých talianskych výjavov, alebo tam má krajku, alebo len jednoduchý satén, ale vždy je v tom závan nejakej energie, niečoho výnimočného. Neviem to ani popísať, ale to je tak, že niekedy veci neviete úplne popísať, len sa vám jednoducho páčia,“ vyhlásila nadšene Verešová, aby vzápätí dodala, že tiež ju fascinuje prepracovanosť modelov.

Modelka Andrea Verešová prišla na galavečer v... Foto: Fashion TV
Andrea Verešová Modelka Andrea Verešová prišla na galavečer v sprievode manžela Daniela Volopicha. V šatách od Jany Pištejovej

„U nej vidieť, že každý detail je prepracovaný – dokonca aj ten najmenší gombík je podšitý, zapracovaný, Nerobí veci len na prvý dojem, na efekt, je to dokonalé a vážim si, že svoju robotu robí poctivo,“ pokračovala bývalá Miss Slovensko.

Ona sama už nejaký čas skúša šťastie aj s vlastnou značkou Blackeve a hoci netvorí v takej pravidelnosti ako etablovaní dizajnéri, je vraj rada, že sa dala na túto cestu. Naučila ju totiž vážiť si prácu iných módnych tvorcov.

„Venovať sa podnikaniu a tvorbe je náročné. Vždy je pre mňa jednoduchšie len prísť niečo odfotiť, prepožičať moju tvár. Ak už človek spustí prácu na vlastnej značke, je okolo toho naozaj veľa roboty. Od návrhu látok, cez nápady na návrhy šiat, vyhľadanie dobrých krajčírok, výrobu visačiek, návrhy grafiky značky až po predaj a distribúciu. Mňa baví tá kreatívna časť, som umelec, ale marketing a to podnikateľské – na to nemám úplne energiu. Obdivujem každého, kto sa tomu venuje úspešne. Až teraz vnímam, aký rozsah práce to prináša. A som rada, že to mám za sebou,“ uzavrela Verešová, ktorá módne aktivity prepojila aj s prácou pre vlastný nadačný fond.

Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol...
Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes...
+48Lucia Hablovičová a jej kamarát - dizajnér...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #móda #úspech #biznis #popularita #Jana Pištejová #Andrea Verešová

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...