V móde sa strácajú rozdiely medzi tým, čo nosia muži a ženy, tvrdí odborníčka

Móda v dnešnej dobe stráca bariéry medzi tým, čo nosia muži a ženy. Na prednáške na medzinárodnom veľtrhu Styl a Kabo to v Brne povedala holandská návrhárka a trendová prognostička Ellen Haeser.

18.02.2019 15:08
Manekýn na prehliadke Andrea Crews  v Paríži.... Foto: ,
Manekýn na prehliadke Andrea Crews v Paríži. Jemné farby, výraznejšie proporcie - oblečenie sa už skrátka neobmedzuje na pohlavia.
debata

Podľa nej sa móda čoraz viac vracia k histórii. Ľudia tiež hľadajú vzhľad a štýl v takzvanom street wear čiže oblečením ulice, ktoré zo začiatku ovplyvňovali najmä rapperi. Dnes je podľa Haeserovej vidieť v rôznych farbách vo všetkých vekových skupinách.

Podľa Haeserovej sa v móde stále častejšie objavuje sloboda pohlavia. „Nemáme radi definície ani diktát, nechceme, aby nám niekto hovoril, že toto je len pre mužov a toto pre ženy,“ uviedla odborníčka. Podľa nej už aj starí Rimania nosili sukne.

„Kto by mal teda posudzovať, čo máme nosiť. V dnešnej dobe sa strácajú bariéry medzi tým, čo nosia páni a čo dámy. Všetko je viac rozmazané,“ uviedla. Podľa nej napríklad muži nosia viac nadýchané bundy alebo zvieracie vzory ako leopard alebo tiger.

zväčšiť Prítomnosť nohavicových kúskov je v ženskom... Foto: SITA/AP, koláž: Zdeno Gáfrik
Trendy Jar/Leto 2019, 18 trendov, sezóna, móda, pánsky štýl vo farbách Prítomnosť nohavicových kúskov je v ženskom šatníku nutná. Aj inšpirácia maskulínnymi strihmi či estetikou. Spojovacím motívom sezóny Jar/Leto 2019 sú však modely vo sviežich a výrazných tónoch. Či už je to fuksiová, ružová, červená, tóny žltej alebo tyrkysovej - pánsky štýl zažíva fúziu s popovou farebnosťou.

Ľudia sú podľa odborníčky otvorení novému štýlu aj v farbách. „Dôležitou záležitosťou je street-wear. Je to móda ovplyvnená ulicou a rappermi,“ povedala Haeser. Používajú sa podľa nej všetky farby pre rôzne vekové kategórie a rôzne kultúry.

„Všetci, ktorí nosia túto módu, chcú nájsť svoju vlastnú osobnosť, vlastný look a štýl. Je to obrovská tendencia, ktorá sa nám objavuje u značiek ako Dior, Gucci a pri všetkých veľkých značkách. Používajú alebo nechávajú street wear voľne plynúť do svojich kolekcií, ale v luxusnom štýle,“ povedala odborníčka.

Podľa nej sa móda navracia k histórii. „Napríklad Gucci má kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho a ten využíva módu z každého historického desaťročia. Tieto historické prvky prináša do súčasnosti, avšak v novom šate. Kombinuje to s doplnkami a súčasnými vecami,“ komentovala prognostička. Dodala, že krása sa prenáša z minulosti až dodnes. „Spája nás s históriou a prenesie nás do budúcnosti,“ doplnila.

debata chyba
Viac na túto tému: #muži #móda #ženy #pohlavie #trend #street-wear #Styl a Kabo

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....