Starnutie pokožky? Spamätajte sa skôr, než prídu prvé vrásky

Ušetrite svoju kožu zbytočných vrások, tu sú tipy, ako na to.

18.02.2019 11:00
kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť,... Foto:
Nenechajte pokožku len tak zostarnúť, starajte sa o ňu.
debata

Kto nepoužíva ochranný krém s UV filtrom, môže používať tie najdrahšie hydratačné krémy či výživné séra, pokožka bude starnúť. A pomerne rýchlo. Opýtajte sa vašej známej, ktorá má 40 a viac rokov a pýši sa skvelou, mladistvou pleťou – používaš UV ochranu? Jej odpoveď určite bude áno – nielen v lete, ale aj v zime či na jar, kedy je slniečko síce zubaté, ale pokožke dokáže uškodiť aj tak. UVA žiarenie sa vie zahryznúť naozaj hlboko do pokožky, kde poškodzuje kolagénové a elastínové vlákna.

Ak hovoríme o sviežej, mladistvej pleti bez zbytočných vrások, nesmieme zabudnúť na antioxidanty. Prečo? Voľné radikály sú totiž pre žiarivý zvhľad pleti nepriateľom číslo 2, hneď po slnečných lúčoch. Problémom je, že voľné radikály na našu pleť útočia neustále, každý deň a takmer všade. Mestský vzduch je plný voľných radikálov – útočia na našu pokožku a účinne ju poškodzujú, spôsobujú nielen vrásky, ale aj neželané zmeny pigmentácie. Antioxidanty môže koža vstrebávať prostredníctvom vhodnej starostlivosti, ale aj prostedníctvom dobre zvoleného jedla. Ktoré potraviny sú zvlášť plné antioxidantov? Okrem drobného ovocia ako čučoriedky, maliny či černice antioxidanty obsahujú aj paradajky, orechy či zemiaky.

Kyselina hyalurónová sa prirodzene vyskytuje v našej koži, podporuje produkciu kolegénu a elastínu, vďaka čomu je pokožka napnutá a vrásky sú na nej menej viditeľné. Od 25. roku života kyseliny hyalurónovej pridodzene ubúda, takže koža stráca svoju elasticitu. Čo robiť? Je vhodné siahnuť po sérach práve s obsahom kyseliny hyalurónovej. Ale novinkou sú aj špeciálne výrobky starostlivosti o krásu, ktoré zabraňujú strate kyseliny hyalurónovej z pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #starostlivosť #pokožka #anti-aging

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...