Do zimy aj do jari! Toto je 5 šiat, s ktorými viete čarovať celé mesiace

V mnohých dámskych šatníkoch sa nachádzajú kúsky, ktoré sú výslovne sezónne. To, čo si obliekate v zime, však pokojne môžete nosiť aj s príchodom teplých dní. Nemyslíte?

18.02.2019 07:00
debata

Práve z toho dôvodu je dobré obzerať sa v obchodoch po kúskoch, ktoré sú nadčasové – nielen trendovo, ale aj funkčne. Ide potom len o vhodnú kombináciu či mixovanie v rámci denného stylingu, aby ste ich prispôsobili tomu, čo prináša dané ročné obdobie.

Z nových kolekcií sme vybrali päť kúskov šiat, s ktorými to zvládnete v stále chladnom februári, ale tiež v čase rozkvitnutých májových záhrad.

Model číslo 1

Vzorované šaty s výraznou potlačou a motívom koní sa priam hodia do chladného počasia, či už farebnosťou, dĺžkou rukávov, alebo dĺžkou samotného modelu. Skombinovať ich môžete s vysokými čižmami. Proti zime sa poistite svetríkom na prepásanie alebo masívnejším rolákom, ktorý doplníte kabátom. V jarnom období potom môžu čižmy nahradiť klasické lodičky, prípadne sandáliky. Namiesto hrubého kabáta môžete pridať predĺžený tunikový alebo županový plášť. Skvelo budú vyzerať aj s trenčkotom.

Model šiat so vzorom Reserved, predáva sa za... Foto: archív značky
Model šiat so vzorom Reserved, predáva sa za 49,99 eura. Model šiat so vzorom Reserved, predáva sa za 49,99 eura.

Model číslo 2

Veľmi podobné šaty, rovnako podobný stylingový nápad. Trendový je najmä vzor so zvieracou potlačou, ktorý sa nosí už od začiatku roka. Efektný je najmä detail naznačeného golierika, ktorý skvelo funguje v zimnej garderóbe, ale tiež zaujme aj počas jari, keď už šaty môžete nosiť s koženými sandálikmi na plochej podrážke, napríklad prizdobené populárnymi strapcami.

Model šiat so zvieracím vzorom Mango, info o... Foto: archív značky
Model šiat so zvieracím vzorom Mango, info o cene v predaji. Model šiat so zvieracím vzorom Mango, info o cene v predaji.

Model číslo 3

Je to vždy vec stylingu. Viskózové šaty s károvaným vzorom môžu byť nosené na tenšom úpletovom roláku či svetríku. Nebojte sa pod ne obliecť aj bavlnené tričko s dlhými rukávmi, umocníte tak trochu grungeový nádych, ktorý v sebe nesú. Do chladných dní sa pokojne dajú nosiť aj s nohavicami. Na jar a v lete sa potom stanú príťažlivým solitérom. Stačí podprsenka či top na tenučké ramienka (efekt zdvojenia ramienok je stále šik) a doplniť ich môžete teniskami, mokasínami, sandálikmi či šlapkami v štýle Birkenstock alebo zaexperimentovať s členkovými čižmičkami.

Viskózové šaty s károvaným vzorom H&M,... Foto: archív značky
Viskózové šaty s károvaným vzorom H&M, predávajú sa za 44,99 eura. Viskózové šaty s károvaným vzorom H&M, predávajú sa za 44,99 eura.

Model číslo 4

Je to najmä farebnosť, ktorá robí z tohto modelu bez rukávov hit aktuálnych dní. Farby korenín sa hodia do chladnejšej časti roka a tieto šaty vo farbe kurkumy môžete nosiť s úpletom pod nimi. Či už ide o tenší svetrík s dlhými rukávmi alebo rolák, bude to dokopy fungovať. Šaty s dvojradovým zapínaním môžete nosiť aj ako alternatívu predĺženého sako/kabáta. Skúste si obliecť slimfitové džínsy a pridať napríklad čierny rolák a nechať šaty zapnuté len na jeden či dva gombíky v drieku. V jarnom období sa potom šaty opäť dajú nosiť samostatne a sú skvelou súčasťou garderóby do práce, ale aj na voľný čas.

Model zapínacích šiat bez rukávov Pietro... Foto: archív značky
Model zapínacích šiat bez rukávov Pietro Filipi, info o cene v predaji. Model zapínacích šiat bez rukávov Pietro Filipi, info o cene v predaji.

Model číslo 5

Prúžkovaný model s detailom zavinovanie v živôtiku stačí doplniť topom na ramienkach, ktorý zahalí a prekryje výraznejší dekolt. Pridajte k nim vysoké semišové čižmy v hnedej farbe a kabát, ktorý siaha tesne pod okraj šiat a zimný outfit máte hotový. V jarnom období sa potom riaďte intuitívne a voľte vhodné doplnky do teplejšieho počasia.

Model pruhovaných šiat s viazaním v drieku... Foto: archív značky
Model pruhovaných šiat s viazaním v drieku Mohito, predáva sa za 29,99 eura. Model pruhovaných šiat s viazaním v drieku Mohito, predáva sa za 29,99 eura.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #móda #JAR #trend #zima #styling #ročné obdobie #ako ich nosiť

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...