Suchá či mastná? 5 tipov na rýchle pleťové masky

Masku by sme mali našej pleti dopriať aspoň raz týždenne. Vyberte si podľa svojho typu pleti.

13.02.2019 13:00
pleťová maska, kozmetika Foto:
debata

Mastná pokožka

Jemné ovsené vločky zalejte horúcou vodou a nechajte pár minút odstáť. Potom primiešajte biely jogurt a vytvorte hustú pastu, ktorú nanesiete na pleť. Môžete pridať aj 1 až 2 kvapky citrónu, ktoré stiahnu póry.

Suchá pokožka

Ak máte doma zrelé banány, masku si pripravíte raz-dva. Zrelý banán roztlačte a pridajte trocha medu – poriadne zmes premiešajte a následne naneste na pokožku na 30 minút.

Maska proti jemným vráskam

S prvými vráskami zabojujte vhodnou maskou, na tento účel poslúži zrelé kivi. Roztlačte ho vidličkou a primiešajte 1 čajovú lyžičku tvarohu. Zmes vymiešajte a naneste na pokožku na 20 minút.

Anti-akné maska

Pripravte si muškátový oriešok, ktorý nastrúhajte (1 čajovú lyžičku). Zmiešajte s medom a bielym jogurtom, na tvári nechajte pôsobiť 15 minút, následne zmyte vlažnou vodou.

Maska na unavenú pleť

Masku z uhoriek používa napríklad aj slávna modelka Kate Moss. Čerstvé uhorky pokrájajte na jemné plátky a jednoducho priložte na pokožku. Ale exituje aj ďalšia maska – uhorku nastrúhajte a zmiešajte s bielym jogurtom. Uhorka pokožku osvieži, následne bude vyzerať sviežejšie a pevnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #maska #pokožka #mastná pleť

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...