V päťdesiatke v dokonalej forme? Toto sú 3 tipy od Jennifer Anistonovej

V pondelok oslávila okrúhle päťdesiate narodeniny, ale aj v tomto veku ohuruje na premiérach bezkonkurenčnou figúrou. Ako si ju vlastne Jennifer Aniston udržiava?

12.02.2019 07:00
debata
Herečka Jennifer Aniston v kreácii Christian... Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Herečka Jennifer Aniston v kreácii Christian Lacroix Haute Couture. Herečka Jennifer Aniston v kreácii Christian Lacroix Haute Couture.

Magazín People zozbieral niekoľko tipov, ktoré za roky jej kariéry odzneli v rozhovoroch s hviezdou seriálu Priatelia či neskôr mnohých romantických komédií. Túžite spoznať jej tajomstvo? Možno vám niečo z toho napovie a niečo vás zasa inšpiruje.

1. Cvičenie je nutnosť

Herečka sa počas rokov venovala pravidelne cvičeniu a veľmi dobre si uvedomuje, že ak chce telo udržať pevné, je to skrátka nutnosť. Podľa informácií časopisu sa trikrát týždenne venuje kombinácii spinningu a jogy. Takáto lekcia sa začína zhruba polhodinkou bicyklovania v sále a následne sa presunie herečka na 40-minútovú lekciu jogy. K tomu pridáva aj cvičenie silové – nepoužíva vraj takmer vôbec činky, stačí jej vlastná hmotnosť a cviky na to určené (viac o nich aj tu alebo tu).

Dobrým tipom je aj 45 minút kardia, ktorému sa vraj venuje v dňoch, ak nemá chuť na silové cvičenie. Vtedy trávi okolo 15 minút na bicykli, ďalšiu štvrťhodinku na bežiacom páse a následne pridá ešte 15 minút inej pohybovej aktivity.

2. Jedálniček je základ

Kedysi pila mliečne šejky a jedávala vysmážané jedlá s omáčkami. To bolo veľmi rýchlo cítiť a ak si chcela udržať dobrú postavu, musela Aniston celkom zmeniť svoju stravu. Dnes štartuje svoj deň pohárom vlažnej alebo teplej vody s citrónom. Nasleduje káva, ktorú sladí stéviou a ochucuje mliekom bez tuku.

Na raňajky si vraj zvyčajne pripravuje proteínmi obohatené smoothie s banánami, čučoriedkami či čerešňami. Medzi hlavné jedlá, ktoré sa najčastejšie objavujú v jej jedálničku, patrí grilované kura so šalátom, prípadne cestovinou. Obľubuje napríklad špagety carbonara.

3. Hydratácia

Hollywoodska hviezda je ambasádorkou známej značky vody už niekoľko rokov. A rovnako dlho velebí pitný režim a vodu prítomnú v jedálničku. Hydratácia je jednou z najdôležitejších vecí, tvrdí herečka. Nepohrdne vraj občas ani ochutenou vodou, ale prím u nej hrá obyčajná stolová voda, alebo o minerály obohatená číra či bublinková voda.

Trio herečiek (zľava): Lisa Kudrow, Courteney...
David Schwimmer a Jennifer Aniston a ich...
+31Herci Matthew Perry a Jennifer Aniston na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #cvičenie #Jennifer Aniston #zdravie #Telo #jedálniček #figúra #línia

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...