Proteínový šampón: Ako účinkujú proteíny vo vlasoch?

Vlasy pozostávajú z veľkej časti z proteínov, časom sa z nich však častým umývaním a stylingom vytrácajú - stávajú sa apatickými, bez života a sily. Produkty s proteínom zlepšia ich štruktúru.

18.02.2019 17:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Starostlivosť o vlasovú pokožku sa vyplatí.
debata

Do hĺbky

Tiež si čítate v sprche, čo obsahujú produkty, ktoré ste si zaobstarali? V takom prípade vám určite neušlo, že v šampónoch a kondicionéroch sa často uvádza keratínový alebo hodvábny proteín. Naše vlasy pozostávajú z veľkej časti z proteínu. Vysoké teploty a časté umývanie však tieto proteíny ničia – vlasy strácajú elasticitu a lesk. Proteíny v starostlivosti o vlasy tento nedostatok vyrovnávajú. Opravujú vlasy do hĺbky a pokrývajú našu hrivu ochrannou vrstvou.

Vegánske proteíny pre vlasy

Na trhu sú proteínové šampóny nabité zložkami, bohatými na bielkoviny – a bez živočíšnych prísad. Okrem toho sú bez obalov, čiže ich kúpou robíme niečo pozitívne pre životné prostredie. Tajomstvom je tzv. aquafaba, je to vyšľahaná cícerová voda, ktorá navyše zabezpečuje nadýchaný a ľahučký efekt. Ľanový olej a hodvábne tofu zas chránia vlasy pred poškodením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #elasticita #lesk #proteíny #cícer #tofu

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...