V bratislavskej Inchebe boli modelky oblečené iba do farieb. Pozrite sa!

V piatok sa už tradične v bratislavskej Inchebe v rámci výstavy Interbeauty konal 15. ročník Majstrovstiev Slovenska Body Art, čiže v maľovaní na telo. Témou bola - evolúcia.

10.02.2019 10:00
bodyart, Incheba, Interbeauty Foto:
Témou 15. ročníka Majstrovstiev Slovenska v maľovaní na telo bola evolúcia.
debata (7)

Na majstrovstvách sa zúčastnilo desať súťažiacich zo Slovenska, Rakúska a Poľska.

„Bolo to celkom dobré zastúpenie, pretože dvaja zahraniční účastníci už majú za sebou aj majstrovstvá sveta a zvíťazili aj na rôznych iných súťažiach,“ pochvaľovala si prezidentka Asociácie bodypainterov Marta Gejdošová.

Záverečné defilé pomaľovaných modeliek. Foto: Dávid Popovič, mystudio.sk
bodyart, Incheba, Interbeauty Záverečné defilé pomaľovaných modeliek.

Modelkami boli tentoraz výlučne ženy, ale medzi bodypaintermi boli aj štyria muži, ktorí ženské telo povýšili na svoje plátno. Na maľovanie bolo vyhradených šesť hodín času, hodnotila sa čistota maľby, nápad a modelky museli na pódiu svoj „model“ aj predviesť, zahrať. Porota takisto prihliadala na to, či sa dodržali striktne dané pravidlá, s ktorými sa musel vopred oboznámiť každý súťažiaci.

„Keďže sa súťažilo v dvoch kategóriách – hubka a štetec a metóda airbrush (tu sa farba nanáša prostredníctvom drobných kvapôčok zo striekacej pištole), platili pre ne aj rozličné pravidlá. Tí, čo maľovali airbrushom, mohli si štetcom iba predmaľovať, napríklad detaily na tvári, inak štetce používať nesmeli. V kategórii hubka-štetec zas nie sú povolené šablóny ani spreje. Na telo ani tvár sa nič nesmelo lepiť. Samozrejme, každá modelka mohla mať isté doplnky na hlavu či ruky, ozdobené topánky a ak mali napríklad sukničku, tá musela byť domaľovaná,“ vysvetlila Gejdošová. „Sama chodievam na majstrovstvá sveta, takže sa snažím pravidlami súťaže priblížiť svetovej úrovni. Aj jeden zo slovenských víťazov našej súťaže postupuje na svetové majstrovstvá, ktoré sa budú konať v júli v rakúskom Klagenfurte.“

Tam sa všetko koná vonku, v stanovom mestečku, minulý rok bolo dokonca tak horúco, že niektorým modelkám bolo nevoľno. Aj Marte Gejdošovej sa stalo, že nemohla svoju maľbu dokončiť, pretože jej modelka sa necítila dobre. „Bolo mi to ľúto, mala som to poctivo pripravené,“ spomína.

Stáť hodiny ako model počas bodyartu asi vôbec nie je také jednoduché, ako to na prvý pohľad vyzerá.

V kategórii airbrush zvíťazil Marián Folga, v kategórii Hubka a štetec Nadja Hluchovsky. Na majstrovstvá sveta však postúpil Slovák Tibor Vrtík.

Víťazná modelka v kategórii airbrush (nanášanie...
Témou 15. ročníka Majstrovstiev Slovenska v...
+15Témou 15. ročníka Majstrovstiev Slovenska v...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Incheba #bodyart #malovanie na telo #interbeauty

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...