Svadobné šaty očarili Trenčín - navrhla ich aj manželka Miku Häkkinena

Originálne svadobné šaty predstavili počas uplynulého víkendu na svadobnej výstave v Trenčíne.

05.02.2019 12:00
Markéta Häkkinen a Alena Valentová Foto:
Dizajnérka Markéta Häkkinen (v strede v čiernom tope) predstavila v Trenčíne na svadobnej výstave svoju kolekciu 13 modelov zo značky Nordic Angels. Podporiť ju prišla aj kamarátka a bývalá modelka Alena Valentová.
debata

Medzi desiatkami unikátnych šiat, ktoré potešili oko každej ženy, priniesla do trenčianskeho hotela Elizabeth vlastné modely aj manželka bývalého fínskeho automobilového pretekára Miku Häkkinena. Návrhárku Markétu Häkkinenovú prišla podporiť do Trenčína aj jej dobrá kamarátka, manželka českého senátora Iva Valentu.

Dizajnérka Markéta Häkkinen (vpravo) a Alena...
Trinásť svadobných modelov priniesla z Monaka...
+6Modelky v šatách pre nevestu z kolekcie Nordic...

Na zorganizovanie takejto výstavy by sa ťažko našlo v Trenčíne romantickejšie miesto, akým je secesný hotel Elizabeth. Ten dal postaviť v roku 1901 barón Armin Popper a pomenoval ho podľa manželky cisára Františka Jozefa, aby ho neskôr prehral v kartách. Dnes je hotel jedným z najromantic­kejších hotelov v Európe a každoročne sa umiestňuje na popredných priečkach rebríčkov naj európskych hotelov. Iba z Elizabeth vidieť rímsky nápis na hradnej skale.

Markéta Häkkinen si podmanila Trenčín

Na svadobnú výstavu do Trenčína zavítalo až tridsať vystavovateľov a medzi nimi aj módna návrhárka Markéta Häkkinen. Tá pochádza z Plzne, dlhé roky však žije s manželom Mikom v Monaku. Svadobné šaty navrhuje rok a pol. Na výstavu do Trenčína si ich priviezla trinásť a predstavila ich ako posledná zo všetkých vystavovateľov, pričom zožala veľký úspech. „Moje šaty sú v štýle bohémskom a romantickom, takže je to niečo medzi, sú skôr netradičné,“ prezradila módna návrhárka, ktorej krásne svadobné šaty podľa jej predstáv šijú krajčírky v Rusku.

Dizajnérka Markéta Häkkinen predstavila v... Foto: Melánia - Marián Drinka
Dizajnérka Markéta Häkkinen predstavila v Trenčíne na svadobnej výstave svoju kolekciu 13 modelov zo značky Nordic Angels. Dizajnérka Markéta Häkkinen predstavila v Trenčíne na svadobnej výstave svoju kolekciu 13 modelov zo značky Nordic Angels.

Markétu prišla do Trenčína podporiť aj jej kamarátka Alena Valentová. Aj keď Markéta by ju rada videla na móle v jednom zo svojich modelov, Alena jej napokon fandila len z hľadiska. „Prišla som iba navštíviť moju kamarátku, ktorú poznám z Monaka, kde som žila, a od tej doby sa snažíme udržiavať priateľstvo. Tak sme si povedali, že je dôvod sa stretnúť. Markétka tu má možnosť prezentovať svoju tvorbu a ja to nemám zas tak ďaleko na to, aby som ju navštívila,“ prezradila Alena Valentová.

„Markétka začala navrhovať svadobné šaty s tým, že prišla s niečím úplne novým, chcela skombinovať látku s kožou. Napokon však od toho upustila a vrátila sa k čipke. Stále sa však drží boho štýlu, s tým, že to nie je úplná klasika, ale snaží sa osloviť najmä modernú nevestu,“ povedala.

Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Nordic... Foto: Melánia - Marián Drinka
Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Nordic Angels. Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Nordic Angels.

Ona sama sa za svojho dlhoročného partnera Iva Valentu (Ivo Valenta je spolumajiteľ denníka Pravda, pozn. red.) vydala v máji 2016 a tiež si nezvolila tradičné svadobné šaty, ale netradičné minišaty. „Chcela som hlavne zostať aj vo svadobných šatách sama sebou. Úplne sa nevidím v šatách až po zem, aj preto som zvolila také, ktoré sú nad kolená,“ uviedla s tým, že tvorba Markéty Häkkinenovej sa jej páči. So smiechom dodala, že ak by sa náhodou niekedy v budúcnosti chcela vydať za svojho manžela opäť, vie si predstaviť, že by si vybrala práve šaty z jej kolekcie.

Tridsať vystavovateľov

V prípade hotela Elizabeth pod hradom Matúša Čáka Trenčianskeho išlo už o druhý ročník svadobnej výstavy. Tú zorganizovala Renáta Jánošová. Vlastné modely predviedli dve módne návrhárky a vystavovateľov sem zavítalo tridsať z rôznych častí Slovenska a z českého Brodu. „Tým, že my sme v prvom rade biznis hotel, fungujeme cez týždeň viac-menej na biznis klientele. Keďže dokážeme spraviť servis pre menej aj viac náročných klientov, rozhodli sme sa zorganizovať takúto výstavu cez víkend. Takto majú v jeden deň pod jednou strechou ľudia možnosť pozrieť si úplne všetko, čo treba na svadbu, teda obrúčky aj šaty. Navyše jej iné, ak budúca nevesta vidí šaty visieť na vešiaku a iné, ak jej ich predvedie modelka,“ povedala R. Jánošová.

Manželka Lietajúceho Fína

Markéta Häkkinen je manželkou Miku Häkkinena, ktorého prezývajú aj Lietajúci Fín. Mika je dvojnásobným majstrom sveta Formuly 1. Svoju kariéru v tíme McLaren odštartoval pôvodne ako testovací jazdec, neskôr sa posadil aj do kokpitu a v roku 1994 sa stal tímovým lídrom. V roku 1995 mal ťažkú haváriu, pri ktorej takmer prišiel o život.

V rokoch 1998 a 1999 sa stal dvakrát majstrom sveta. V roku 2007 oznámil úplne ukončenie kariéry. Od roku 1991 sa usadil v Monte Carle. V roku 1998 sa oženil s Erjou Honkanenovou, s ktorou má dve deti. V roku 2008 sa rozišli a o dva roky neskôr si vzal za manželku Češku Markétu, s ktorou má dcéru Ellu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #prehliadka #svadba #tvorba #Monako #model #Markéta Häkkinen #Alena Valentová #Mika Häkkinen

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...