Prečo si krásky z Kórey umývajú tvár minerálnou vodou?

Čistiť si tvár minerálnou vodou? Čo by to asi tak malo priniesť? Ženy z Kórey dobre vedia, prečo to robia!

06.02.2019 11:00
minerálna voda - tekutina - pitný režim Foto:
Trik kórejských žien je prezradený. Na čistenie tváre používajú sýtenú minerálnu vodu.
debata (2)

Priekopníčky

Kórejčanky sú v oblasti krásy, kozmetiky a starostlivosti o pleť v mnohých ohľadoch priekopníčkami. Síce nás niekedy môžu šokovať tým, koľko sér a hydratačných krémov si dokážu naniesť na pleť, ale vrstvami viacerých produktov sú ženy z Kórey známe. Prečítajte si niečo o tom, vďaka čomu majú takú hebkú pokožku.

Minerálna voda: Tajomstvo perfektnej pleti?

Trik kórejských žien je teda prezradený. Na čistenie tváre používajú sýtenú minerálnu vodu. Prečo? Na jednej strane by mal oxid uhličitý pôsobiť ako mierny peeling, vďaka čomu pleť zažiari, na druhej strane by mal rozšíriť cievy a aktivovať bunkový metabolizmus. Okrem toho majú minerálne látky pozitívny účinok na pokožku. Voda je zaručene bez chlóru a čistá. Chlórová a vápenatá voda z vodovodu môže naopak pri citlivej pleti spôsobiť ďalšie vysušenie a začervenanie.

Ako to funguje?

Po odstránení make-upu používajú mnohé Kórejčanky minerálnu vodu na čistenie tváre. Pravdepodobne je najjednoduchšie vyliať si na hlavu fľašu minerálnej vody v sprche. Alternatívou je vyliať minerálnu vodu do veľkej misy (lavóra) a ponoriť do nej na niekoľko sekúnd tvár. Minerálku však možno použiť aj ako bežné tonikum – naniesť na tampón a zľahka ním prejsť po celej tvári.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #minerálna voda #pleť #oxid uhličitý #chlór #sérum #peeling

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...