Pleťovému oleju sa v zime potešia všetky druhy pleti!

Keď je vonku zima a ľadový vzduch fúka krajinou, naša pokožka volá po intenzívnejšej starostlivosti.

01.02.2019 12:00
žena, odličovanie, tvár, kozmetika Foto:
Olej naneste na vlhkú pleť, vtedy ju najlepšie absorbuje.
debata

V zime totiž obsahuje vzduch menej vlhkosti ako na jar či v lete. Navyše v bytoch, domoch a kanceláriách sa kúri, čo ešte dodatočne odoberá vlhkosť. Pleť na to okamžite zareaguje. Dokonca aj keď ste presvedčená o tom, že máte najmastnejšiu pleť na planéte, neznamená to, že vynecháte intenzívnu starostlivosť. Pretože tuk z mazových žliaz nemá, žiaľ, s hydratáciou nič spoločné.

Prečo olej na tvár?

Zatiaľ čo pleť nedokáže absorbovať každý krém dobre, zloženie oleja je veľmi podobné zloženiu nášho telesného tuku. Preto sa dokáže olej dobre integrovať do najvyšších vrstiev kože. Zvlhčí a pomôže vlhkosť zadržať.

Ktorý olej na akú pleť?

Mastná a nečistá pleť
Suché a rastlinné oleje by sa mali nielen dobre postarať o pleť, ale aj znížiť tok mazu, čiže redukovať vlastný tuk. Suchý olej obsahuje často viac nenasýtených mastných kyselín. Výraz suchý by mal naznačovať, že sa olej rýchlejšie absorbuje a nezanecháva na tvári nežiadúci lesk. Na tento aspekt sa však nespoliehajte, pretože podľa nemeckej organizácie Stiftung Warentest to negarantuje každá značka.

Suchá pleť
Kľúčovými slovami suchej pleti by mali byť hydratácia a premasťovanie. Takáto pleť si pýta toľko vlhkosti a tuku, ako je to len možné. Ak máte suchú pokožku, určite vám je dôverne známe aj svrbenie a podráždenie. Preto je vhodnou voľbou upokojujúci olej. Pri výbere sa však uistite, že nepoužívate olej na suchú pokožku ako základ, pretože mastný film zabráni kvalitnému make-upu. Ak máte navyše citlivú pleť, ruky preč od éterických olejov.

Normálna pleť
Ak potrebujete v zime trochu viac starostlivosti, ale jednoducho vaša pleť nemá žiadne problémové miesta, siahnite po ľahkom, osviežujúcom oleji.

Ako správne použiť olej

Najdôležitejšie je, aby ste ho naniesli vždy na vlhkú, resp. mokrú pleť, vtedy ju absorbuje najlepšie, napríklad po sprchovaní, keď sú otvorené póry. Najvhodnejšie je primiešať jednu až dve kvapky oleja do denného krému. Rastlinné oleje možno primiešať aj do make-upu alebo do základu pod krém. Mastné krémy nechajte najprv pôsobiť, až potom použite make-up. Tvár následne jemne prepúdrujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hydratácia #púder #suchá pleť #pleťový olej #telesný tuk

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...