Ako udržať lak na nechty v čo najlepšom stave?

Sú aj ženy, ktoré nechodia na manikúru, ale z rôznych dôvodov (finančných, časových), sa spoliehajú len na seba.

31.01.2019 12:00
manikura1 Foto:
Ukladajte svoje laky na tmavom a suchom mieste. Ak ste ich poctivo uzavreli, nič by sa im už nemalo stať.
debata

Ideálnu chvíľku nájdete napríklad večer pred televízorom. Avšak, v prípade, že si nechty nelakujete často, môžu vás vyrušiť nemilé prekvapenia – zaschnutý lak alebo zlepené uzávery. Preto je dôležité, aby ste lak na nechty nanášali správne. Držte sa týchto tipov.

Aby sa uzáver nezalepil

Zdá sa vám, že uzáver vášho obľúbeného laku sa zatvára stále ťažšie a ťažšie? V takom prípade ho po použití pretrite vazelínou.

Do chladničky – áno či nie?

Nie! V žiadnom prípade nedávajte lak do chladničky. Príliš by sa tam schladil a bol by tým pádom hustý. Radšej ho skladujte v izbe, na chladnom a suchom mieste.

Pevne ho uzavrite

Je to síce logické a samozrejmé, no v strese občas nemyslíme ani na tie najbanálnejšie veci. Uzavrite fľaštičku s lakom poctivo, aj keď sa bojíte, že ju už nikdy neotvoríte. Ak nezanedbáte vyššie uvedené rady, nikdy by k tomu nemalo dôjsť.

Ako na vyschnutý lak?

Ako na potvoru, vždy vyschne práve ten lak, ktorým si práve túžite nalakovať nechty. Ak sa vám to stane, spoľahnite sa na jednoduchý trik. Vložte fľaštičku na hodinu do horúcej vody, lak bude opäť tekutý. Skúsiť to môžete aj s odlakovačom, toto najlepšie funguje, keď je lak hustý len trochu.

Lak má rád tmu

Ukladajte svoje laky na tmavom a suchom mieste. Ak ste ich poctivo uzavreli, nič by sa im už nemalo stať. Avšak dávajte pozor, staré, cca. dvojročné laky sú už niektoré skutočne „po záruke“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lak na nechty #chladnička #manikúra #odlakovač #vazelína

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...