Nočná starostlivosť musí rešpektovať potreby kože. Čomu sa vyhnúť?

Popularita prípravkov, ktoré "za vás" pracujú na pokožke počas noci, sa v posledných rokoch mimoriadne zvýšila. Okrem tradičných nočných krémov pribudli aj nočné "masky".

22.01.2019 07:00
kyselina hyalurónová, vrásky, pleť, tvár, žena,... Foto:
Pri nočnej starostlivosti musíte prihliadať na potreby pokožky.
debata

Ženy sa zvyčajne delia na dve skupiny – tá, ktorá nedá dopustiť na nočnú starostlivosť a do postele by si neľahla bez kvalitného odlíčenia a nočného krému a taká, ktorá podobné veci skrátka nerieši.

Kvalita pleť, jej stav či starnutie sú v prvom rade výsledkami genetických daností a životného štýlu, kozmetické produkty sa k tomu pridávajú až ďalšie v poradí. Napriek tomu si však myslíme, že podceňovať ich netreba. V prípade nočnej starostlivosti je však dobré uvedomiť si, že niekedy ide naozaj len o šikovný marketing.

Pri používaní nočných prípravkov je totiž nutné presne to isté, čo pri bežnej dennej starostlivosti – uvedomiť si, čo pokožka potrebuje, na čo reaguje dobre a čo ju naopak obmedzuje, alebo irituje.

Nočné séra, krémy či masky sú zvyčajne výživné, hydratačné, niekedy premasťňujúce a je dobré si uvedomiť, že aj preto nefungujú na každom type kože. Najväčšie benefity si z takýchto prípravkov odnesú dámy so suchou pokožkou, ktorá potrebuje naozaj poriadnu dávku hydratácie a regenerácie. Pre mastnú kožu však takáto voľba nie je ideálna, maz sa totiž uzamkne v póroch a výsledkom je, že ráno môže byť vaša koža ešte mastnejšia a so zvýšeným rizikom tvorby vyrážok.

Ak má vaša koža sklony k tvorbe akné, upchávaniu pórov alebo mastneniu, nočná starostlivosť musí byť veľmi jemná. Lepšie je hľadať ľahký hydratačný prípravok, ideálne so schopnosťou minimalizovať póry a nezaťažovať pokožku.

Ak má vaša koža sklon k podráždeniu, jej potreby rešpektujte aj v noci. Vyhnite sa prípravkom s obsahom kyseliny salicylovej, ktorá môže kožu podráždiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #pokožka #krém #nočný krém

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...