Mejkap aj pri cvičení! Toto sa deje s vašou pleťou, vystríha odborník

Niektoré dámy sa nevedia vzdať mejkapu ani pri návšteve posilňovne. Lenže byť "krásna" aj pred pohľadmi svalnatých mužov sa nevypláca.

18.01.2019 14:40
linka, krása, vek, mejkap Foto:
Pravidelne sa ešte pred štartom cvičenia v posilňovn primaľujete? Rozmyslite si to.
debata

Dôvodom je jednoduchý fakt – pokožka potrebuje dýchať. S vrstvami líčidiel sa jej to určite nedarí jednoducho. Ak vyviniete na telo tlak a vystavíte ho fyzickej záťaži, výsledkom je ohriatie organizmu, potenie a zvýšené vylučovanie mazových žliaz.

V pokožke sa tak upchávajú póry, dochádza k podráždeniu, začervenaniu a možnej infekcii. Keďže koža nedokáže pod mejkapom dýchať, veľmi ľahko sa stane, že na druhý deň, alebo už do pár hodín čelíte nepríjemnej vyrážke či dvom.

Aj preto by ste podľa odborníkov mali určite pokožku odlíčiť pred štartom intenzívnejšieho cvičenia. Možnosťou je tiež venovať sa fyzickej aktivite ráno, teda ešte pred nanesením kompletného denného mejkapu.

Ak sa cítite bez jemnej korekcie pokožky ako nahá, skúsiť môžete zjednotiť pleť a zakryť mierne nedostatky pomocou prípravkov ako sú BB alebo CC krémy. Ich zloženie je ku koži šetrnejšie a neupcháva póry, necháva pleť dýchať. Určite sa však vyhnite nanášaniu očných tieňov, riasenky či farby na líčka, alebo nebodaj bronzera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #pleť #mejkap #posilňovňa #póry

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...