Stovky eur na líčidlá a pleťové séra? Koľko vlastne míňate ročne vy?

Viete, koľko vlastne míňate na skrášľujúce prípravky? Nedávna anketa vo Veľkej Británii priniesla prekvapivé čísla.

15.01.2019 11:00
debata
Koľko míňate na líčenie vy? Foto: SHUTTERSTOCK
rúž, pery, líčenie Koľko míňate na líčenie vy?

Mnoho žien si myslí, že ich útrata za veci zo sveta krásy, dekoratívnej či pleťovej kozmetiky, je tak nejako v norme. Keď si to potom spočítajú, môžu zostať poriadne prekvapené. Ako Britky.

Podľa výsledkov spoločnosti Fragrance Direct, z ktorých cituje britský Daily Mail, sa ročná spotreba na kozmetiku šplhá k sume 872 libier (zhruba 968 eur). Ide pritom o priemernú spotrebu bežnej ženy – teda číslo, ktoré zohľadňuje aj maniačky míňajúce na kozmetiku ročne tisíce a dámy, ktoré sa zaobídu s menším množstvom prípravkov.

V prieskume sa tiež objavila informácia, že obyčajná britská žena má v jednom momente doma kozmetiku a ošetrujúce produkty v hodnote zhruba 150 eur. Číslo bolo ešte vyššie vo vekovej skupine 16 až 24 rokov!

Ženy bez ohľadu na vek pravidelne tiež skúšajú novinky a svoju kozmetickú výbavu dopĺňajú produktmi, ktoré si dokupujú ako náhradu už spotrebovaných.

Vôbec najdrahšou súčasťou kozmetickej výbavy žien býva zvyčajne pleťové sérum. Do neho v priemere britské dámy investujú okolo 23 eur, pričom však niektoré siahajú aj po luxusných a výrazne drahších produktoch. Takéto investície sa zvyšujú s vekom žien. Viac ako 20 percent žien vo veku 45 až 55 rokov napríklad za pleťové sérum zaplatí v priemere okolo 37 eur.

A ako ste na tom vy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #euro #krása #spotreba #Plť #líčenie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...