Topánky z piesku? Dizajnérka z Emirátov túžila priniesť niečo nové!

Návrhárka zo Spojených arabských emirátov Šajcha Aliová presadila svoj nový projekt, a síce topánky, pri ktorých výrobe sa používa púštny piesok z jej krajiny.

14.01.2019 15:00
Topánky s podpätkom, v ktorom je púštny piesok. Foto:
Topánky s podpätkom, v ktorom je púštny piesok.
debata

Ako uvádza server denníka The National, dvadsaťštyriročnej dizajnérke sa podarilo nájsť novú kombináciu starého s novým. Jej topánky z kolekcie Kutub majú masívne priehľadné podpätky vyplnené pieskom z púšťou v emirátoch. Zákazníkovi sa tak pripomína beduínska kultúra.

„Sú celkom pohodlné a piesok sa v podpätku hýbe, čo vytvára predstavu presýpania dún. Sme krajina, ktorá vznikla v púšti, ktorá je našim útočiskom aj domovom. Nie je pekné mať jej časť stále pri sebe?“ tvrdí výtvarníčka.

Najnižšia cena topánok s pieskom je 1150 dirhamov (270 eur). Dostupné sú síce v niekoľkých veľkostiach, ale v obmedzenom počte. Vo februári bude na trhu nová kolekcia v rozšírenej ponuke – čo do veľkostí, tak aj farieb.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Whose ready for our hot red Kuthub heels / launching this February.

Príspevok, ktorý zdieľa قَـــــــــــــصّـــــــــــه (@gasahstudio),

„Vytvorila som tento projekt, pretože rada robím veci, o ktorých snívam a ktoré si prajem nosiť. Nemienim sa obmedzovať tým, čo je dostupné na trhu. Často som sa divila, prečo nie sú v tomto odbore k dispozícii krásne veci. Rozhodla som sa riskovať,“ povedala Aliová.

Vo svojom štúdiu založenom roku 2017 sa riadi filozofiou vytvárať súčasné veci s ohľadom na tradičný dizajn. Ponúka napríklad obrazové rámy vyplnené pieskom, lampičky z travertínu a mosadze alebo japonské zdobené ručnou maľbou vytvorenú hennou.

debata chyba
Viac na túto tému: #kultúra #topánky #dizajn #piesok

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...