Slovenský dizajn na Plese! Kto obliekol známe dámy - tieto mená nechýbali

Slovenská móda mala aj tento rok zastúpenie na Plese v opere. Nielen v podobe večerných rób, ale aj samotných zástupcov domácej scény.

13.01.2019 15:00
debata (10)
Dizajnér Marcel Holubec na slávnostný večer... Foto: Ples v opere
Marcel Holubec, Alexandra Gachulincová a Diana Stern Dizajnér Marcel Holubec na slávnostný večer obliekol topmodelku Alexandru Gachulincovú (vľavo) a dlhoročnú klientku Dianu Stern.

Už tradične sa medzi hosťami ukázali dizajnéri Boris Hanečka či Marcel Holubec, pozvanie dostala aj Jana Pištejová a Michaela Ľuptáková. Vôbec prvýkrát sa na slávnostnom podujatí, z ktorého výťažok bol určený na podporu inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným postihnutím, objavila aj Lenka Sršňová. Tá sa podobne ako Ľuptáková a Pištejová obliekla do vlastnej kreácie.

Medzi hosťami sa objavil aj v Česku žijúci a na oboch stranách česko-slovenskej hranice pôsobiaci Michael Kováčik. Zhotovil róbu a tiež robil garde topmodelke Linde Nývltovej.

Modelka Linda Nývltová v šatách od Michaela...
Podnikateľka Lucia Hablovičová v kreácii od...
+79Moderátorka Zlatica Puškárová v šatách od Jany...

Pozornosť ako každý rok bola v úvode večera sústredená na šaty moderátorky večera Lucie Hurajovej. Za nimi stál už spomenutý Holubec. „Je príjemné, keď môžem svoj talent zúročiť takýmto spôsobom. Teší ma, že to nie je len o samotných šatách ale aj o hlbšej dobročinnej myšlienke, s ktorou je Ples v opere spätý,“ uviedol pre médiá. Okrem Hurajovej mal na plese aj svoju múzu – modelku Alexandru Gachulincovú. V jeho šatách prišla aj dlhoročná klientka Diana Stern.

Módna dizajnérka Lenka Sršňová vo vlastnej... Foto: Ples v opere
Módna dizajnérka Lenka Sršňová vo vlastnej kreácii a jej partner Igor Pavelek. Módna dizajnérka Lenka Sršňová vo vlastnej kreácii a jej partner Igor Pavelek.

Boris Hanečka odel do šiat nielen svoju tradičnú partnerku – podnikateľku Luciu Hablovičovú, ale aj riaditeľku Plesu v opere Andreu Cocherovú a Moniku Rehákovú. Zaujímavá situácia však nastala pri triu dizajnérskych kreácií. Hoci každé šaty boli od niekoho iného a aj strihové riešenie mali odlišné, metalický materiál s ombré efektom sa líšil len farebnými variáciami. Reč je o modeloch Hablovičovej, bankárky Eleny Kohútikovej a komičky Evelyn Kramerovej. Druhej menovanej zhotovila šaty dizajnérka Ida Sándor a Kramerovú obliekol Milan Švingál z WTF.

zväčšiť Zľava: Komička Evelyn Kramerová, bankárka Elena... Foto: Instagram/Ples v opere
Evelyn Kramerová, bankárka Elena Kohútiková a podnikateľka Lucia Hablovičová Zľava: Komička Evelyn Kramerová, bankárka Elena Kohútiková a podnikateľka Lucia Hablovičová.

Na akcii nechýbali ani kreácie od Fera Mikloška (v jeho šatách prišla napríklad Sylvia Lančaričová, Zuzana Kanisová či Emma Drobná) alebo od spomenutej Pištejovej, ktorá obliekala napríklad Zlaticu Puškárovú a Katarínu Knechtovú. Hostia mohli vidieť aj kreácie Veroniky Hložníkovej (obliekala Evu Blahovú či Zdenku Kubišovú), Hany Převrátilovej (šaty pre Renátu Názlerovú) alebo Kataríny Vavrovej (odela reportérku Veroniku Ostrihoňovú).

Dizajnérka Andrea Pojezdálová obliekla zase šperkárku Petru Tóth. Pozvaná Ľuptáková mala na plese aj klientku – televíznu reportérku Kristínu Kövešovú. Návrhár Lukáš Kimlička obliekol Janu Mutňanskú.

Bývalý hokejista Boris Valábik a jeho partnerka...
Rektor Paneurópskej vysokej školy, ekonóm a...
+73Hudobný producent Juraj Čurný s manželkou.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Ples v opere #Boris Hanečka #Jana Pištejová #Ida Sandor #Marcel Holubec #Lenka Sršňová #Michaela Ľuptáková #Michael Kováčik

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...