Mastné vlasy, suché končeky? Vymeňte šampón za sódu bikarbónu!

Áno, čítate správne. A navyše, funguje to rovnako, alebo ešte lepšie, ako so šampónom (a dokonca lacnejšie).

14.01.2019 11:00
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Nahradiť sódu bikarbónu práškom na pečenie nie je dobrý nápad - dodatočne obsahuje pár kyselín, ktoré nie sú vhodné pre pokožku hlavy.
debata

Máte mierne mastné vlasy zakaždým, keď si ich jeden deň neumyjete, zatiaľ čo končeky sú suché ako slama? To znamená, že si ich musíte častejšie umývať, aby nepôsobili nepestovane. Na trhu je veľa úžasných prípravkov, ktoré sa na tento typov vlasov hodia, ale prečo nevyskúšať niečo nové, bez chemikálií a navyše extrémne lacné?

Ako na to?

1.

Potrebujete sódu bikarbónu, pohár vody a čajovú lyžičku. Na jedno umytie stačí do polovice naplnený pohár vody, rozmiešajte v ňom dve až tri čajové lyžičky sódy bikarbóny. Mimochodom, prášok sa celkom nerozpustí, vo vode ostanú plávať malé vločky. To vám však môže byť jedno.

2.

Teraz vlasy dôkladne umyte vlažnou vodou, namiesto šampónu použite pripravenú zmes, rozdeľte ju na celé vlasy a dbajte hlavne na to, aby bola pokožka hlavy krásne hydratovaná. Sóda bikarbóna nepení, zmes je trochu múčnatá a suchá – spočiatku bude tento pocit zvláštny.

3.

Masírujte sódu bikarbónu do vlasov asi dve minúty, potom zmyte studenou vodou.

4.

Výsledok sa prejaví až po fénovaní. A milo prekvapí! Vlasy budú hladké a lesklé, a čo je najdôležitejšie, mastný príznak sa úplne vytratí.

5.

Ale pozor, nahradiť sódu bikarbónu práškom na pečenie nie je dobrý nápad, pretože ten dodatočne obsahuje pár kyselín, ktoré pre pokožku hlavy nie sú vhodné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sóda bikarbóna #mastné vlasy #pokožka hlavy

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...