40, 50 či 60 plus? Tieto hviezdne účesy stoja za pozretie, inšpirujte sa s nami!

Kvalita vlasov sa vekom mení. Niektoré dámy čelia šediveniu, iné napríklad rednutiu. Mení sa objem, alebo vlastnosti vlasov ako také, čo vedie ženy k zmenám účesov.

09.01.2019 07:00
debata (2)
Herečka Halle Berry (52) sa netají tým, že z...
Španielska hviezda Penelope Cruz (44) dlhé roky...
+7Herečka Felicity Huffman (56), ktorú na akcii...

So správnou starostlivosťou a tiež vhodne zvoleným účesom je však možné oddialiť viacero zmien, prípadne sa postarať o to, aby sa vaša koruna krásy ešte pár rokov blížila k tomu, na čo ste boli zvyknuté pred rokmi.

Hollywoodske hviezdy, ktoré sa predviedli pred pár dňami na červenom koberci počas vyhlásenia cien Zlatý glóbus, nezanedbali ani svoje účesy. K dispozícii majú, samozrejme, špičkových štylistov či kaderníkov. O ich vlasy sa starajú mnohé renomované značky, ceny vlasových prípravkov sú často poriadne vzdialené tým bežným, ktoré nájdete v klasickej drogérii.

Ani to by však nemalo byť prekážkou na to, aby sa vám podarilo niektoré z dám Hollywoodu nasledovať. Zásadná je totiž pravidelná a na mieru šitá starostlivosť, o ktorej sa najlepšie poradíte s vaším kaderníkom.

Pri dámach ako Nicole Kidman, Penelope Cruz či Glenn Close však môžete nájsť inšpiráciu, ako vlasy upravovať. A reč nie je len o slávnostných účesoch. Konieckoncov mnoho z tých, ktoré sa objavila n Zlatých glóbusoch, pôsobili veľmi ležérne a priam každodenne. Dolu nájdete tri vybrané príklady, v našej galérii vyššie však až desať rozličných inšpirácií!

Julia Roberts – 51 rokov

Herečka Julia Roberts (51) počas príchodu na... Foto: TASR/AP, Jordan Strauss
najlepšie účesy zrelých žien - Julia Roberts Herečka Julia Roberts (51) počas príchodu na 76. udeľovanie filmových a televíznych prestížnych cien Zlatý glóbus. Predviedla účes z vlnených vlasov, ktoré boli rozdelené na cestičku, umiestnené viac na jednu stranu. Vyhla sa prílišnej symetrickosti nielen pri cestičke, ale aj vlnách samotných - napriek tomu, že sú dostatočne definované, pôsobia ľahko a nesú v sebe nádych ležérnosti.

Glenn Close – 71 rokov

Víťazná hviezda dramatickej hereckej kategórie,... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
najlepšie účesy zrelých žien - Glenn Close Víťazná hviezda dramatickej hereckej kategórie, herečka Glenn Close, nechala vyniknúť svoj krátky účes vo veľmi elegantnej podobe. Popolavý odtieň vlasov fungoval a hviezda ho nosí už niekoľko rokov. U žien so šedivými vlasmi je dobré, ak dokážu prijať túto zmenu. Nemusia však zostávať pri svojom prirodzenom sivom odtieni, ten možno aj kolorovať správnymi farbami. U Closeovej to je na pomedzi sivej a blond. Farba skvelo korešponduje s odtieňom pleti. Objem a textúru účesu zabezpečili fixačné prípravky aj sprej na objem.

Nicole Kidman – 51 rokov

Herečka Nicole Kidman (51) si nechala svoje... Foto: TASR/AP, Jordan Strauss
najlepšie účesy zrelých žien - Nicole Kidman Herečka Nicole Kidman (51) si nechala svoje dlhšie vlasy upraviť pomocou lesku v spreji, laku a finálnu úpravu korunovala zamatovou mašľou vzadu. Prameň vlasov, ktorým nechal jej hair-štylista lemovať jednu stranu tváre, pôsobí ľahko a pritom dodáva celkovému vzhľadu slávnostný nádych.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vek #Penelope Cruz #účes #zmena #Nicole Kidman #Julia Roberts #Zlatý glóbus #inšpirácia #Glenn Close

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...