Krásne vlasy za pár drobných? Je to možné

Šampón, kondicionér, masky a zázračné elixíry. To všetko za desiatky eur. Pokiaľ si chcete zachovať vitálnu korunu krásy, stavte na to, čo vám ponúka vaša domácnosť.

06.01.2019 17:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Na vysušené vlasy možno použiť aj avokádo.
debata

Olivový olej je číslo jeden

Pomoc so suchými, nudnými a nepoddajnými vlasmi ponúka často kuchyňa či komora. Olivový olej, med, vaječný žĺtok, avokádo, či ryžové mlieko dokážu krátkym, ale aj dlhým vlasom priniesť vytúžený odpočinok a potrebnú vlhkosť. K základným pomocníkom patrí jednoznačne za studena lisovaný olivový olej. Ošetruje nielen vašu hrivu, ale aj pokožku hlavy. Tento druh kvalitného rastlinného oleja sa vyznačuje najmä obsahom vysokého množstva omega-3-mastných kyselín. Vlasom dodáva potrebnú vlhkosť a pokožku robí menej náchylnou na vysúšanie. Postačí použiť len jednu čajovú lyžičku olivového oleja. Nalejte ho v tomto množstve do dlaní a jemne prechádzajte najprv končeky vlasov. Vlasové korienky a pokožku masírujte až následne.

Avokádo – zdravie pre vlasy

Prekvapivo na vysušené vlasy možno použiť aj avokádo. Tento druh tropického ovocia patrí k najlepším zdrojom zdravých tukov, vitamínov a minerálnych látok. Pomáha aj obsah zinku a magnézia. Na ošetrovanie vašej pokrývky hlavy sa používa avokádová maska, ktorá sa vyrába z dužiny avokáda a vaječných žĺtkov. Zmes sa nanesie na vlasy a po dvadsiatich minútach pôsobenia sa opláchne. Niektoré prípravky na vlasy dokážu očariť podmanivou vôňou zdravého medu. Ten sa v kuchyni používa ako prírodné sladidlo a patrí rovnako k najlepším prírodným zvlhčovačom. Polievkovú lyžicu medu zmiešajte s kondicionérom. Po domácky vyrobenú masku môžete aplikovať na vlasy ihneď po ich umytí šampónom. Dodá im prirodzený lesk a jemnosť.

Pomáha aj pivo, len ho treba opláchnuť

Med je vhodné tiež kombinovať s ryžovým liehom, a to napríklad v pomere dvoch čajových lyžičiek k jednému až dvom decilitrom spomínaného nápoja. Vlasy je aj po použití tejto ozdravnej masky potrebné dôkladne opláchnuť. Určite si pamätáte, keď si kedysi, najmä mladíci spevňovali svoje účesy pivom. Hoci je táto úsmevná historka dávnou minulosťou, tento „pivový“ recept sa používa s obmenou aj v súčasnosti. Pivo premiešajte s vodou, nechajte chvíľu odstáť v chladničke. Uvedenú zmes použite až po umytí vlasov šampónom a kondicionérom. Nezabudnite dôkladne opláchnuť, aby sa zabránilo zlepeniu vlasov a zbytočnému dráždeniu dotieravého hmyzu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #pivo #maska #olivový olej #avokádo #vaječný žĺtok #zábal

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...