Poškodené vlasy v zime? Už nikdy viac!

Suché, elektrizujúce vlasy, rozštiepené končeky...? V zime trpia aj úplne zdravé a krásne vlasy! S týmito tipmi prežijete zimu oveľa ľahšie.

12.01.2019 08:00
vlasy, zima, žena Foto:
Vlasom sa venujte hlavne v zime, potrebujú špeciálnu starostlivosť.
debata

Práve v zime potrebujú naše vlasy obzvlášť veľa starostlivosti a ešte viac pozornosti. Pretože kvôli kombinácii horúci vzduch a studené počasie sú príliš suché a lámavé. Neustále fénovanie a tiež nosenie čiapok a čeleniek im na kráse veru „nepridá“. Niektoré tipy sú veľmi jednoduché.

Mráz a horúčava sa nepriatelia

Mrazivé počasie a vykúrená miestnosť odoberajú vlasom vlhkosť. Preto by sme nikdy nemali v zimných mesiacoch vyjsť z domu s vlhkými či dokonca mokrými vlasmi, môžu sa polámať. Rovnako však neznášajú horúci vzduch, preto voľte pri umývaní či fénovaní radšej nižšiu teplotu či úroveň.

Vykúrený vzduch

Hlavným problémom v zime je predovšetkým suchý vykúrený vzduch, ktorý odoberá vlhkosť nielen vlasom, ale aj našej vlasovej pokožke. Preto je obzvlášť v zime dôležité používať jemné šampóny a vlasom sa venovať oveľa intenzívnejšie. Pri suchých a spľasnutých vlasoch je kondicionér samozrejmosťou.

Hydratačné masky

Doprajte svojim vlasom hydratačnú masku a zabaľte ich do uteráka na dlhšie, ako zvyknete, najlepšie, ak ju necháte pôsobiť celú noc. Takú hydratačnú masku si doprajte aj v prípade, že plánujete saunu.

Prvá pomoc

Séra a oleje. V zime sú namáhané predovšetkým končeky vlasov. Najlepším prostriedkom sú v tomto prípade oleje a séra, ktoré postihnuté miesta „vyžehlia“. Treba ich rozotrieť do suchých končekov, chránia aj pred elektrizovaním.

Šetrný účes

Ak v zime preferujete rozpustené vlasy, riskujete ich polámanie, pretože sa často v šáloch, zipsoch, kabátoch a golieroch zauzlia. Voľte preto radšej cop či vrkoč, aby držali pekne pokope.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kondicionér #mráz #suché vlasy #sauna #fénovanie #čiapka

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...