Zimná opatera pokožky? Toto by ste mali vedieť, máme aj tipy na ošetrenie

Zimné počasie sa podpisuje na kvalite pokožky naozaj výrazným spôsobom. Viete, ako sa o ňu starať tak, aby sa vám odvďačila čo najlepším vzhľadom?

04.01.2019 07:00
Používanie nočných krémov pokožke prospieva. Foto:
V zimnom počasí je nutné pokožku dôkladne vyživiť.
debata (1)

Pre starostlivosť o pleť, či už na tvári, alebo na tele, platia v studených mesiacoch roka, konkrétne pravidlá. Oplatí sa zopakovať si ich!

1. Hutnejšie krémy na tvár

Prechodom zo studeného do teplého prostredia pokožka trpí a stráca hydratáciu aj prirodzený jas či pružnosť. Koža rýchlejšie schne, občas máte pocit akoby do seba všetko „vcucla“ a hneď je zase suchá a na dotyk napnutá. Aj preto je dobré do zimnej starostlivosti zaradiť krém s hustejšou textúrou, hydratačný a vyživujúci. Pri citlivej koži, alebo koži so sklonom k akné a mastneniu či upchávaniu pórov je dobré poradiť sa s odborníkmi. Platí však, že aj takéto produkty už dnes dokážu pleť nezaťažovať, iba jej dodávajú potrebnú starostlivosť.

KROK Č. 1: Pokožku tváre treba dôkladne...
KROK Č. 1: Pokožku tváre treba dôkladne...
+4KROK Č. 2: Prvá pomoc v spreji sa núka aj v...

2. Podráždenie upokojí voda

Zvyčajne sa o nej hovorí v letnom počasí – voda v spreji však pokožke pomáha aj v zime. Ideálne je voliť minerálne vody, ktoré prinášajú pleti okamžité osvieženie a často aj dôležité minerálne látky a stopové prvky. Oceníte ju najmä pri prechode zo zimy do tepla – je dobré mať podobný sprej po ruke najmä na stole v práci. Doma ho nahradí klasická starostlivosť.

3. Telo si pýta krémy aj oleje

To, čo platí v zime pre pokožku tváre, možno aplikovať aj na telo. Zvýšená starostlivosť, hydratácia a premastnenie ocení takmer každý typ kože. Treba jej ale prispôsobiť výber prípravkov. Aspoň raz týždenne by ste si mali urobiť telový píling, pričom následne po osprchovaní telo ošetríte telovým krémom, mliekom alebo maslom. Počas zimy sa môžete sprchovať napríklad s výživným sprchovým olejom.

4. Rukám len to najlepšie

Zima im dáva zabrať, vy im môžete pomôcť pravidelným krémovaním či dokonca zábalmi. Počas zimných večerov, keď sedíte doma pred televízorom, je to dokonca jednoduchšie. Aplikujte zábal, ruky zabaľte a nechajte pôsobiť. Rovnako ich môžete ošetrovať každú noc pred spaním – natrite si na ne hrubšiu vrstvu krému, jemnými pohybmi vtierajte do dlaní, hánok, prstov aj nechtovej kožičky. Nebojte sa s takto ošetrenými rukami pokojne zaspať. Podobne by ste sa mali starať aj o nohy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #starostlivosť #koza #pleť #zima #hydratácia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...