Chystáte sa ku kaderníkovi? 3 dôvody, prečo je dobré strihať suché vlasy

Je celkom bežné, že pri návšteve kaderníckeho salóna a obnovenia či zmeny strihu vašich vlasov zostanete sedieť pod rukami kaderníka s mokrými vlasmi. Má to však aj svoje nevýhody.

03.01.2019 16:35
kaderník, vizáž, oddych, relax Foto:
Pri jemných vlasoch či účesu, ktorý stavia na dĺžke vlasov, by mal kaderník pracovať so suchými vlasmi.
debata

Podľa odborníkov z portálu TheFashionSpot.com existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo by ženy mali žiadať o strihanie vlasov zasucha.

Hoci môžu panovať obavy, že výsledný strih nebude taký dokonalý, ako keď hair-štylista pracuje s mokrými a uhladenými vlasmi, u šikovného odborníka sa vraj báť ničoho nemusíte.

A v čom sú vlastne výhody strihania suchých vlasov?

1. Vlneným vlasom nevezme formu
Pri vlnených vlasoch je omnoho lepšie strihanie za sucha pre udržanie kompaktnosti a proporcie. Ak zvlnené či kučeravé vlasy namočíte, neviete celkom odhadnúť ich správanie sa po vysušení. A nie každý prameň sa krúti rovnako či má podobnú formu. Môže sa potom stať, že výsledný účes prekvapuje nečakanými skokmi v strihu. Výhodnejšie je, ak sa kaderník hrá s formou a strihom vlasov v stave, v akom ich najčastejšie nosíte.

2. Presne na milimeter?
Strihanie nasucho je kľúčové v prípade, ak je základom účesu jeho dĺžka a tiež jej presnosť. Podľa TheFashionspot.com by ste určite mali žiadať o dokonalý strih suchých vlasov práve vtedy. Výsledok vás neprekvapí a navyše bude blízko k tomu, ako si zvyknete účes upravovať. Čiže to bude omnoho praktickejšie.

3. Jemné vlasy dostanú objem
Strihanie namokro by mal kaderník obísť aj v prípade, že má pred sebou ženu s jemnými a redšími vlasmi. Je vhodné upraviť a tvarovať účes so suchými vlasmi, aby bolo možné pracovať s objemom a proporciou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #účes #strih #suché

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...