Vyskúšajte, neoľutujete! Najlepšie tipy proti vráskam

Čo majú spoločné citróny, hodvábne vankúše a papaja? Zachovávajú mladistvú krásnu pleť! Čítajte, čo ešte pomôže!

27.12.2018 09:30
vrásky Foto:
Čím je tvár tvárnejšia a pohyblivejšia, tým skôr sa vrásky objavia.
debata

Toto sú najlepšie triky v boji proti vráskam:

Sila citróna
Citróny prirodzene rozpúšťajú odumreté kožné bunky, vďaka ovocnej kyseline, ktorú obsahujú. Ak chcete zažiariť, citrón zaúčinkuje okamžite! Potrite si dekolt rozkrojenou polovicou citróna.

Ofina
Momentálne je hitom, ale dokáže ešte oveľa viac, a síce, zakryť napríklad starosti a vrásky, ktoré spôsobili starosti. Ak sa vám nechce chodiť zakaždým ku kaderníčke na skrátenie ofiny, alebo na ňu máte náladu len niekedy, skúste umelú ofinu. Jednoducho pripnúť do vlasov a hotovo!

Pozor na slamky
Minivrásočky v okolí pier vznikajú síce vplyvom prostredia, svoju rolu zohráva aj genetická predispozícia. Hlavným vinníkom je však mimika, preto pite všetky nápoje zásadne bez slamky. „Cuckanie“ nápoja pomocou slamky podporuje vznik minivrásočiek. To isté platí pre pitie priamo z fľaše a tiež fajčenie.

Zamerajte sa na obočie
Obočie si často zdôrazňujeme príliš tmavými ceruzkami a ak je príliš tenké, pridáva nám roky. Platí pravidlo: Farba obočia by mala byť len o dva odtiene bledšia ako farba vlasov! K rýchlejšiemu rastu pomôžu séra.

Pozor na slnko
K najdôležitejším tipom patrí: Pozor na slnko a žiadne solárium! Starnutím sa produkcia melanínu oslabuje, takže je jedno, aké je počasie a ročné obdobie, vždy siahnite po opaľovacom kréme.

Ako odborníci
Zabojujte proti vráskam ako odborníci. Jemne trblietavá jasná ceruzka alebo jemný zvýrazňovač je obľúbeným nástrojom mnohých vizážistov.

Správna farba vlasov
Vyhnite sa veľmi intenzívnym farbám ako je červená či čierna, tie totiž zvýrazňujú vrásky, začervenanie a nečistoty. Roky pridáva aj zlatá blond, studená blond naopak zmierňuje príznaky starnutia.

Biely čaj
Pôsobí ako anti-aging zvnútra aj zvonka. Antioxidačná sila tohto čaju pomáha opraviť poškodené kožné bunky. Čaj treba nielen pravidelne piť, ale aj investovať do produktov s touto vzácnou zložkou.

Lepšie spať
Vrásky nedostanú šancu, ak budete spávať na hodvábnom vankúši. Jemná tkanina je mimoriadne šetrná k pokožke. Vankúš však nemajte príliš vysoko, inak sa objavia nežiadúce vrásky na dekolte.

Pomarančová maska
Kombinácia pomaranču a vajíčka pekne napne tkanivo. Naneste si takúto masku dvakrát do týždňa – zmiešajte dužinu z polovice pomaranča, vaječné bielko a dve polievkové lyžice medu. Zmes naneste na čistú tvár a nechajte desať minút pôsobiť.

Papájový peeling
Vaša tvár zažiari. Budete potrebovať polovicu papáje, roztlačte ju vidličkou na pyré. Zmiešajte so štyrmi polievkovými lyžicami ryžovej múky a troma kvapkami pomarančového oleja. Zmes potom naneste na vyčistenú pleť, vmasírujte jemne krúživými pohybmi. Nechajte päť minút pôsobiť a potom dôkladne zmyte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #slnko #dekolt #vrásky #biely čaj #papája #melanín

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...