10 najlepšie platených modeliek sveta! Veteránky porazila nová krv a Instagram

Tak je to definitívne potvrdené. Svetu modelingu vládnu sociálne siete, masová popularita a hviezdy, ktoré nezrodil samotný modeling, no práve v ňom našli najväčšiu možnosť realizácie aj zviditeľnenia sa.

18.12.2018 07:00
debata
Topmodelka Kendall Jenner je opäť prvá. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2018 Victoria's Secret Fashion Show - Kendall Jenner Topmodelka Kendall Jenner je opäť prvá.

Pred pár dňami magazín Forbes zverejnil rebríček najlepšie zarábajúcich modeliek planéty a druhýkrát sa v jeho čele ocitla Američanka Kendall Jenner. Keď dosiahla na najvyššiu priečku minulý rok, mnoho fanúšikov klasickej modelingovej krásy zostalo v šoku. Tentoraz však členka slávnej rodiny Kardashianovcov a Jennerovcov len potvrdila svoju pozíciu.

Kendall Jenner prišla na podujatie v...
Topmodelka Kendall Jenner sa vrátila na...
+15Modelka Karlie Kloss v kreácii Brandon Maxwell.

Je to však nepochybne práve kombinácia popularity a vizibility podporenej televíziou, sociálnymi sieťami a bulvárom. Jennerovej príjem prekročil v období roka (od júna 2017 do júna 2018) hranicu 22 miliónov dolárov. To jej zabezpečilo pomerne stabilné miesto na prvom mieste. Vzhľadom na fakt, že pár dní dozadu prekročila dlhonohá brunetka hranicu 100 miliónov sledovateľov na svojom instagramovom profile, dá sa očakávať jej stabilná pozícia aj pre budúci rok.

Ako ďalšia sa ocitla za Jennerovou jej krajanka Karlie Kloss, ktorej zárobok bol 13 miliónov, prvú trojku uzatvára Rosie Huntington-Whiteley a jej 11,5 milióna.

Modelka Karlie Kloss predvádza kolekciu Off... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Modelka Karlie Kloss predvádza kolekciu Off White Jar/Leto 2019. Modelka Karlie Kloss predvádza kolekciu Off White Jar/Leto 2019.

Hoci Huntington-Whiteley aj Kloss boli predstaviteľkami „klasického“ modelingového modelu – ich pôsobenie dnes je tiež výrazne ovplyvnené popularitou a rastom vizibility na sociálnych sieťach. Ich aktivity často nesúvisia len s modelingom, sú ozdobou premiér či tvárami vlastných produktov.

Svet sociálnych médií reprezentujú aj sestry Gigi a Bella Hadidové. Hoci za posledné roky potvrdili svoju pozíciu v brandži, nech nezabúda na to, že to bola najmä reality-šou, v ktorej účinkovala ich mama, pre ktorú sa o ne začala zaujímať širšia verejnosť. Obe dievčatá sa len chopili šance a výsledok je v prípade oboch tiež miliónový.

Modelky Gigi Hadid (vľavo) a Bella Hadid. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelky Gigi Hadid (vľavo) a Bella Hadid. Modelky Gigi Hadid (vľavo) a Bella Hadid.

Veteránka Gisele Bündchen, ktorá vládla rebríčku zárobkov v modelingu dlhých 15 rokov, skončila tento rok na mieste piatom. Stále je však veľmi slušná pozícia, ak si dvojnásobná mama vo veku modelingovej dôchodkyne (má 38!) zarobila za rok 9,5 milióna dolárov. Do prvej desiatky sa podobne dostala aj Doutzen Kroes – holandská rodáčka so ziskom 8 miliónov.

TOP 10 najlepšie zarábajúcich modeliek sveta

1. Kendall Jenner – 22 miliónov dolárov
2. Karlie Kloss – 13 miliónov
3. Rosie Hungtington-Whiteley – 11,5 milióna
3. Chrissy Teigen – 11,5 milióna
5. Cara Delevingne – 10 miliónov
5. Gisele Bündchen – 10 miliónov
7. Gigi Hadid – 9,5 milióny
8. Bella Hadid – 8,5 milióna
8. Joan Smalls – 8,5 milióna
10. Doutzen Kroes – 8 miliónov

Pozrite si zábery z prehliadky Victoria's Secret, kde nechýbala ani Kendall Jenner či Gigi a Bella Hadidové

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #krása #modeling #Forbes #Gisele Bündchen #zárobok #Karlie Kloss #Kendall Jenner #Gigi Hadid #Bella Hadid

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...