Otravuje vás večné zbavovanie sa chĺpkov? Počas zimy vyskúšajte laser

Určite sa počas leta našej pokožke venujeme o čosi dôkladnejšie ako v zimnom období. Predsa len, telo odhaľujeme častejšie práve počas teplých mesiacov. Hladučné nohy patria k bikinám aj minisukniam.

09.12.2018 11:00
pera, depilácia, tvár, chĺpky Foto:
Trápia vás nepekné chĺpky nad hornou perou? Ako sa ich zbaviť?
debata

Ak pravidlne používate na holenie nôh žiletku či voskové pásiky, skúste počas zimného obdobia čosi iné. Napokon, použitie takých voskových pásikov nemusí vždy vyjsť na jednotku, možno aj vás potrápil problém zarastajúcich chĺpkov, ktoré nepríjemne svrbia. A to nie je všetko. "Pri tejto metóde sa často stáva, že chĺpky nám nepríjemne zarastajú do bolestivých vriedkov, ktoré okrem toho, že nevyzerajú pekne, sa aj dlho hoja,“ hovorí Marcela Slobodníková, kožná lekárka z Esthé Derm. Holenie žiletkou je rýchlym a pohodlným riešením, ale takisto si žiada starostlivosť každé 3 či 4 dni.

Práve obdobie chladnejších mesiacov sa tak stáva ideálnym obdobím na otestovanie inej metódy – laserovej epilácie. "Áno, zimné obdobie je vhodné na zbavenie sa chĺpkov,“ hovorí doktorka Slobodníková. Avšak, nie je laser ako laser. "Treba si vybrať taký laser, ktorý dokáže zachytiť aj svetlejší chĺpok. Výsledok totiž závisí od pigmentu ochlpenia, ale aj pokožky,“ dopĺňa lekárka.

Pred laserovou epiláciou sa informujte, ako veľmi je laser šetrný k ženskej pokožke aj na to, ako často budete musieť tento zákrok počas roka opakovať. Výsledok na prvýkrát určite očarí, ale rozhodne je potrebné zistiť, ako dlho pokožka po laserovej epilácii zostane hladká. Ide totiž aj o peniaze, laserová epilácie nie je záležitosťou pár eur. Laser je dobrým pomocníkom nielen pri odstraňovaní chĺpkov na nohách, ale dokáže si poradiť aj s bikini zónou, podpazuším či chĺpkami na tvári. Aj s tými sa trápi mnoho žien a prácne vytrhávanie pinzetou chĺpkov nad perou zaberie nekonečné minúty. Navyše, ak na ne zabudneme, „na rýchlo“ ich zamaskovať mejkapom napríklad pred firemnou párty sa nie vždy podarí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #nohy #zima #ochlpenie #laser #epilácia

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....