Večierková kráľovná? Takto budete! Pozrite si 21 inšpirácií na večer

Aj vás čaká v najbližších dňoch nejaký ten vianočný večierok či párty? A ste na to pripravená?

05.12.2018 07:00
debata
Ste pripravená na večierkovú sezónu? Tak do... Foto: archív značky
Ste pripravená na večierkovú sezónu? Tak do toho. Look na snímke Liu Jo. Ste pripravená na večierkovú sezónu? Tak do toho. Look na snímke Liu Jo.

Áno, azda v každej dámskej skrini sa nájdu kúsky, ktoré si môžete raz za čas obliecť do spoločnosti a predviesť kolegom či kamarátkam alebo partnerovi svoju noblesnejšiu spoločenskú podobu.

Stávkou na istotu je čierna – nie darmo sa zvykne hovoriť o malých čiernych. Koktejlové šaty, ktoré priniesla kedysi už Coco Chanel, sa dnes nosia do spoločnosti najčastejšie. Večerné variácie sú strihovo, ale aj detailmi pestrejšie. Objavujú sa na nich metalické vlákna, výšivky, drobné flitre či nity a nechýba ani plisé alebo čipka.

Trblietavý dámsky rolák Lindex, predáva sa za...
Trblietavé dámske lodičky Steve Madden, za...
+19Dámske dlhé šaty v červenej farby H&M Holiday...

Pri čiernej však rozhodnete zostávať nemusíte. Farby sviatočnej sezóny sa prepájajú s vianočnou náladou. Aj preto je celkom prirodzene zastúpená v kolekciách na párty príležitosti červená farba, či tóny zlatej a striebornej.

Experimentovať však môžete aj s ďalšími farebnými odtieňmi, prípadne skúsiť hru s odleskmi materiálu – najčastejšie sa tak dá pracovať s hodvábom alebo brokátom, ktoré pri dopade svetla často menia výraz a farebný tón.

Pri doplnkoch potom platí podobné – nosia sa metalické materiály. Sú skvelým ochutením vášho stylingu práve vtedy, ak ste pri voľbe odevu boli striedmejšia. Párty si žiadajú aj obuv ako sú sandálky – áno, napriek tomu, že vonku je pod nulou.

Môžete to skrátka vyriešiť tak, že si na večierok vezmete takúto obuv do tašky a prezujete sa v šatni. Ale pozor, akonáhle volíte topánky s otvorenou špičkou, pančuchy by mali ísť vo väčšine prípadov bokom. O stylingu sa poraďte s odborníkmi.

Večerných príležitostí bude snáď zopár aj v tomto závere roka a my sme pre vás pripravili pár tipov z aktuálnej ponuky. Pozrite si ich vyššie v galérii.

Dámska trblietavá sukňa F&F, predáva sa... Foto: C.Flemin
Sukna Dámska trblietavá sukňa F&F, predáva sa vo vybraných obchodoch. Dámska trblietavá sukňa F&F, predáva sa vo vybraných obchodoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #metalíza #párty #trend #doplnky #koktejlové šaty #večierok #flitre #zima 2018

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...