Belšie zuby? Tento trik ešte určite nepoznáte!

Trikov na bielenie zubov je niekoľko, ale tento určite ešte nepoznáte!

07.12.2018 15:00
zuby, zdravé zuby, biele zuby Foto:
Keďže príliš veľa kyseliny ovocnej môže napadnúť sklovinu, opatrne s touto metódou.
debata

Je veľa tipov a trikov, ako sa dopracovať k belším zubom, od zubára po čistenie aktívnym uhlím, až po rôzne bizarné metódy. V prvom rade je dôležité vedieť, že nie každá metóda účinkuje u každého rovnako. Dôležitá je zdravá strava, pravidelné čistenie zubov a kvalitná zubná pasta pre posilnenie zubnej skloviny.

Ústnou hygienou k belším zubom

Dobrý tip: Profesionálna dentálna hygiena sa oplatí, odborník odstráni zubný kameň a sfarbenie. Zuby sú väčšinou po tejto procedúre oveľa belšie ako predtým a metóda je bezbolestná, nehrozí žiadne riziko.

Pozor na domáce prostriedky

Rôzne domáce prostriedky môžu agresívne zaútočiť na zuby. Mnohé zuby sú po bielení citlivé. Je jedno, či ide o aktívne uhlie, sódu bikarbónu alebo bieliace pásiky z lekárne. Preto ešte raz: Používajte nasledovný trik opatrne a v žiadnom prípade nie častejšie ako raz za mesiac.

Biele zuby s jahodami a sódou bikarbónou

Sóda bikarbóna je známa svojimi čistiacimi vlastnosťami. Každý, kto sa zaoberá alternatívnymi čistiacimi prostriedkami, ju už určite viackrát využil. Je účinná aj pri bielení zubov. Jahody obsahujú vápnik, horčík, železo, kyselinu listovú, ale aj vitamín C a samozrejme kyselinu ovocnú.

Postup:

Zrelé jahody poriadne umyte, rozpučte vidličkou a primiešajte lyžičku sódy bikarbóny. Masa trochu zapení. Vezmite z nej na zubnú kefku a opatrne si s ňou vyčistite zuby. Nechajte dve až tri minúty pôsobiť, potom poriadne opláchnite. Keďže príliš veľa kyseliny ovocnej môže napadnúť sklovinu, opatrne s touto metódou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jahody #sóda bikarbóna #biele zuby #zubná sklovina #zubný kameň

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...